Κοσμος

Ρίτσαρντ Μπέλζερ: Πέθανε ο  πρωταγωνιστής της σειράς «Law & Order» (βίντεο)

Η δύσκολη ζωή και η καριέρα του στην τηλεόραση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρίτσαρντ Μπέλζερ ήταν ο ντεντέκτιβ Μαντς στην τηλεοπτική σειρά «Law & Order»
Ο Ρίτσαρντ Μπέλζερ ήταν ο ντεντέκτιβ Μαντς στην τηλεοπτική σειρά «Law & Order» © Chris Haston/NBC/NBCU Photo Bank/Getty Images/Ideal Image

Ρίτσαρντ Μπέλζερ - Ο πρωταγωνιστής του «Law & Order» δεν είναι πια εδώ - Πέθανε στα 78 του χρόνια - Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του ηθοποιού και η ενασχόληση με την υποκριτική

Ο Ρίτσαρντ Μπλέζερ, πρωταγωνιστής του «Law & Order» πέθανε σε ηλικία 78 ετών την Κυριακή (19/2) στο σπίτι του στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Hollywood Reporter.

«Είχε πολλά προβλήματα υγείας» ανέφερε φίλος του, που επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηθοποιού.

Ο Ρίτσαρντ Μπλέζερ πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων στις τηλεοπτικές σειρές «Homicide: Life on the Street» και «Law & Order: SVU», όπου υποδύθηκε τον ντετέκτιβ Μαντς.

Ως «Μαντς» είχε εμφανιστεί επίσης και στις σειρές «The Wire» και «Arrested Development». Το 2016 o Ρίτσαρντ Μπλέζερ είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την υποκριτική. 

«Ποτέ δεν ζήτησα από κανέναν να παίξω στη σειρά του. Οπότε είναι διπλά κολακευτικό για μένα να με βλέπω να απεικονίζομαι σε ένα σενάριο και να είμαι τόσο αναγνωρίσιμος και αξιαγάπητος ως ο σαρκαστικός ντετέκτιβ και εξυπνάκιας» είχε πει το 2008.

«Προς μεγάλη μου ευχαρίστηση, επειδή είναι ένας σπουδαίος χαρακτήρας για να τον υποδύομαι, είναι διασκεδαστικό για μένα. Οπότε δεν είμαι καθόλου ενοχλημένος για την τυποποίηση» είχε αναφέρει επίσης.

Dr. Munch Will See You Now - Law & Order: SVU

Ποιος ήταν ο Ρίτσαρντ Μπλέζερ

Γεννημένος στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ των ΗΠΑ ο Ρίτσαρντ Μπλέζερ ξεκίνησε να ασχολείται με την κωμωδία, καθώς -όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του- ήθελε να κάνει τη μητέρα του που τον κακοποιούσε σωματικά να γελάει.

«Έπρεπε να κάνω τη μητέρα μου να γελάσει, αλλιώς θα έτρωγα κλωτσιές» είχε δηλώσει το 1993. Τόσο ο πατέρας του όσο και ο αδελφός του αυτοκτόνησαν, ενώ ο ίδιος τη δεκαετία του 1980 έδωσε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Richard Belzer ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Χάρλι Μακμπράιντ και είχαν δύο θετές κόρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ