Έκκληση Μπορέλ (ΕΕ) για άμεση αποστολή όπλων στην Ουκρανία
«Πολύ περισσότερα πρέπει να γίνουν και πολύ πιο γρήγορα»
Η Δύση πρέπει να παράσχει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και να επιταχύνει τις παραδόσεις της, δήλωσε σήμερα Κυριακή (19/2) ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.
«Πολύ περισσότερα πρέπει να γίνουν και πολύ πιο γρήγορα. Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Πρέπει να αυξήσουμε και να επιταχύνουμε την στρατιωτική μας υποστήριξη» σημείωσε ο Μπορέλ στην ομιλία που απηύθυνε στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.
Ο Μπορέλ, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα μετά την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλας, σημείωσε επίσης ότι υποστηρίζει την πρόταση της Εσθονίας για την αγορά από την ΕΕ εκ μέρους των χωρών μελών της πυρομαχικών για την Ουκρανία.
«Συμφωνώ απολύτως με την πρόταση της πρωθυπουργού της Εσθονίας και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και θα λειτουργήσει» σημείωσε ακόμη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.
Δέσμευση φον ντερ Λάιεν για περισσότερα όπλα στην Ουκρανία
Νωρίτερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατέστησε σαφές ότι η ΕΕ θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ουκρανία και δεσμεύτηκε ότι η αμυντική βιομηχανία θα στηριχτεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες.
«Οι φίλοι, οι σύμμαχοι και οι εταίροι της Ουκρανίας, αντιλήφθηκαν από την αρχή πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και στο εσωτερικό, αλλά και με τις ΗΠΑ» δήλωσε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.
Και τόνισε ότι ο ελεύθερος κόσμος δεν θα δεχτεί ποτέ τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου του Βλάντιμιρ Πούτιν ή το «ιμπεριαλιστικό σχέδιό του».
«Ποδοπατά το διεθνές δίκαιο. Η Δύση δεν θα δεχτεί ποτέ να στέλνονται τανκς σε γειτονικές χώρες. Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε ο κόσμος να μην υποφέρει από τον πόλεμο του Πούτιν» σημείωσε.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ακόμη πως η Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο στην άμυνά της και στη βιομηχανία εξοπλισμών. «Όπως και στην πανδημία με τις φαρμακευτικές εταιρείες, έτσι και τώρα θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να επιταχύνουμε την παραγωγή» ανέφερε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.