Κοσμος

Πόλη φάντασμα το Βουλεντάρ στην Ουκρανία (βίντεο)

Βομβαρδισμένα κτίρια, έρημοι δρόμοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βομβαρδισμένη πόλη Βουλεντάρ στην Ανατολική Ουκρανία
Η βομβαρδισμένη πόλη Βουλεντάρ στην Ανατολική Ουκρανία © YouTube/Guardian News

Πόλεμος στην Ουκρανία - Εικόνες καταστροφής στην πόλη Βουλεντάρ στο Ντονέτσκ - Σε κατάσταση πολιορκίας η πόλη - Συνεχείς επιθέσεις από τη Ρωσία

Εικόνες που ξυπνούν μνήμες από άλλες πολύπαθες πόλεις στην Ουκρανία, οι οποίες βρέθηκαν τους προηγούμενους μήνες στο επίκεντρο του πολέμου, κατέγραψε drone στο Βουλεντάρ.

Η συγκεκριμένη πόλη - κλειδί στο Ντονέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία έχει ερημωθεί, καθώς οι Ρώσοι και Ουκρανοί πολεμούν για τον έλεγχό της. Οι ρωσικές επιθέσεις είναι καθημερινές, με τους Ουκρανούς να αντιστέκονται ηρωικά και να απωθούν τους Ρώσους εισβολείς.

«Η κατάσταση είναι πολύ σκληρή. Μπαχμούτ, Βούλενταρ και άλλοι τομείς στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. Υπάρχουν συνεχείς ρωσικές επιθέσεις» είχε αναφέρει στα τέλη Ιανουαρίου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας, ζητώντας από τη Δύση να επισπεύσει την αποστολή τεθωρακισμένων και να συμφωνήσει για την προμήθεια μαχητικών στην πολεμική αεροπορία της χώρας του.

«Η Ρωσία θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος και να εξαντλήσει τις δυνάμεις μας. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε τον χρόνο όπλο μας. Πρέπει να επιταχύνουμε τα γεγονότα, να επιταχύνουμε τις προμήθειες και να ανοίξουμε νέες επιλογές όπλων για την Ουκρανία» είχε προσθέσει.

Μποροτιάνκα, Μπρόβαρι, Ιρπίν, Μαριούπολη, Μπούκα, Ιζιούμ και Μπαχμούτ. Το Βουλεντάρ έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις πόλεις - φαντάσματα στην Ουκρανία, η οποία αυξάνεται όσο πλησιάζει ο ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή.

Drone footage from 2 February shows damage from Russian attacks on Vuhledar, Ukraine

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ