Κοσμος

Ουκρανία: Μπαχμούτ όπως Μαριούπολη - Drone πάνω από τη βομβαρδισμένη πόλη (βίντεο)

H Wagner στρατολογεί Ρώσους κρατούμενους και τους ρίχνει στην πρώτη γραμμή του πολέμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Ρώσοι δεν σταματούν να βομβαρδίζουν το Μπαχμούτ στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας
Οι Ρώσοι δεν σταματούν να βομβαρδίζουν το Μπαχμούτ στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας

Σφοδρές μάχες στην πόλη Μπαχμούτ στο Ντονέτσκ - Τρεις φορές ο Πούτιν άλλαξε ημερομηνία για την εισβολή στην Ουκρανία

Η διοίκηση της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, στις μάχες κοντά στο Μπαχμούτ (περιφέρεια Ντονέτσκ στην Ουκρανία), χρησιμοποιεί μια ειδική τακτική για τους Ρώσους κρατούμενους που έχουν στρατολογηθεί σε αυτήν τη μονάδα.

Η τακτική αυτή συνίσταται στο ότι δίνουν σε μεμονωμένους μαχητές ένα smartphone ή ένα tablet με δορυφορική φωτογραφία του στόχου της επίθεσης. Σε επίπεδο διμοιρίας και άνω, οι διοικητές παραμένουν κρυμμένοι και δίνουν εντολές μέσω ασυρμάτου, ενώ παρατηρούν το πεδίο της μάχης από μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μεμονωμένες ομάδες μισθοφόρων παίρνουν εντολή να κινηθούν προς τα εμπρός, συχνά με υποστήριξη πυρός, αλλά πολύ σπάνια με τεθωρακισμένα οχήματα. Όσοι παρεκκλίνουν από τη διαδρομή αντιμετωπίζουν αντίποινα.

«Άτομα και τμήματα διατάσσονται να προχωρήσουν στην προσχεδιασμένη διαδρομή, συχνά με υποστήριξη πυρός, αλλά σπανιότερα μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα. Οι μισθοφόροι της Wagner που παρεκκλίνουν από τις διαδρομές επίθεσης χωρίς εξουσιοδότηση είναι πιθανό να εκτελεσθούν με συνοπτικές διαδικασίες» επισημαίνεται.

Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, σκοπός αυτής της βάναυσης τακτικής είναι η χρήση μεγάλου αριθμού ανεπαρκώς εκπαιδευμένων κρατουμένων, οι οποίοι θεωρούνται «αναλώσιμοι» προκειμένου να διασωθούν διοικητές και τα τεθωρακισμένα οχήματα.

Drone video shows explosions over Bakhmut in eastern Ukraine –video

Τρεις φορές ανέβαλε την εισβολή στην Ουκρανία ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αναβάλλει τρεις φορές την εισβολή στη Ουκρανία, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, Βαντίμ Σκιμπίτσκι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμβουλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Βαλέρι Γκεράσιμοφ, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, πριν από την εισβολή και ανέβαλε την επίθεση τρεις φορές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, την τελευταία φορά η εισβολή μετατέθηκε για τα μέσα Φεβρουαρίου. Η (ρωσική) FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας-σ.σ.) ώθησε τον Γκεράσιμοφ στην εισβολή. Οι Ρώσοι ήταν βέβαιοι ότι είχαν κάνει επαρκείς προετοιμασίες, επειδή είχαν επενδύσει τεράστιους πόρους σε αυτό» δήλωσε ο Σκιμπίτσκι.

Ταυτόχρονα, το ρωσικό Γενικό Επιτελείο υποτίμησε σοβαρά την κατάσταση, καθώς οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες ήταν εφοδιασμένες με τρόφιμα, πυρομαχικά και καύσιμα μόνο για τρεις ημέρες. Επιπλέον, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ελάμβαναν πολλές πληροφορίες από τους ντόπιους κατοίκους, οι οποίοι ανέφεραν με ακρίβεια «πόσοι εισβολείς βρίσκονταν σε κάθε κατοικημένο σημείο και σε ποια κτίρια».

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι ουκρανικές Δυνάμεις Άμυνας σκότωσαν περίπου 98.800 Ρώσους στρατιώτες στο διάστημα μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 19 Δεκεμβρίου, 520 εκ των οποίων τις τελευταίες 24 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ