Κοσμος

Qatargate: «Πράσινο» φως για την έκδοση της συζύγου του Παντσέρι στο Βέλγιο

Για την υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας στο Ευρωκοινοβούλιο από το Κατάρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αντόνιο Παντσέρι θεωρείται ο «εγκέφαλος» στο σκάνδαλο Qatargate στις Βρυξέλλες
Ο Αντόνιο Παντσέρι θεωρείται ο «εγκέφαλος» στο σκάνδαλο Qatargate στις Βρυξέλλες © EPA/EUROPEAN UNION

«Ναι» των ιταλικών αρχών στην έκδοση της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι στις Βρυξέλλες για το Qatargate

Τέλος δεν έχουν οι εξελίξεις στο σκάνδαλο qatargate. Ο συνήγορος υπεράσπισης της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, της συζύγου του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο δικαστήριο της Μπρέσα ότι ο αρμόδιος δικαστής αποφάσισε την έκδοση της πελάτισσάς του στο Βέλγιο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει την παραμονή της στην Ιταλία με το σκεπτικό ότι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ στις Βρυξέλλες θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Την Τρίτη (20/12) η ιταλική δικαιοσύνη πρόκειται να αποφασίσει για το αίτημα έκδοσης στο Βέλγιο της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης πάντως έχουν στη διάθεσή τους διάστημα πέντε ημερών για να προσφύγουν κατά της απόφασης των δικαστικών της Μπρέσα στο ιταλικό ανώτατο δικαστήριο.

Ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, θεωρείται ο «εγκέφαλος» στο πολύκροτο σκάνδαλο με τις δωροδοκίες από το Κατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα στα πόθεν έσχες της Εύας Καϊλή, η οποία εμπλέκεται στο Qatargate, συνεχίζεται. Ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου διέψευσε ότι η Εύα Καϊλή έχει καταθέσεις 20 εκατ. ευρώ στον Παναμά, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα.

Οι αποκαλύψεις του ιταλικού Τύπου για το Qatargate | 17/12/22 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ