Πολιτικη & Οικονομια

Qatargate: Η Εύα Καϊλή πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου στην προδικαστική διαδικασία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πληροφορίες ότι η Εύα Καϊλή δεν παρέστη στο δικαστήριο και πήρε αναβολή
© Brigitte Hase / European Parliament Multimedia Center

Qatargate: Ολοκληρώθηκε η προδικαστική διαδικασία - Η Εύα Καϊλή δεν παρέστη και πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου

Ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία από την οποία αναμένεται απόφαση για το αν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο ανταποκριτής στις Βρυξέλλες, Jack Parrock, επικαλούμενος δικηγόρο που ασχολείται με την υπόθεση, η Εύα Καϊλή δεν παρέστη σήμερα στο δικαστήριο και ότι ζήτησε αναβολή για τις 22 του μήνα.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος παρουσιάζει την πληροφορία ως επιβεβαιωμένη.

Κατά την ανάρτηση του δημοσιογράφου Jack Parrock που καλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ: «Η Εύα Καϊλή δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο σήμερα, αλλά οι 3 συγκατηγορούμενοί της ήταν εδώ, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση. Είχε ζητήσει αναβολή και η ακρόασή της θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου. Καμία εξήγηση για το γιατί».

Την ίδια ώρα, και η ανταποκρίτρια του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα ανέβασε στο Twitter πως η Εύα Καϊλή δεν παρέστη τελικά στη συνεδρίαση και ζήτησε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου, ενώ όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο δελτίο των 15:00 οι τρεις άνδρες κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου ενώ ήταν άγνωστο αν στην αίθουσα βρέθηκε η Εύα Καϊλή καθώς απεργία υπαλλήλων στις φυλακές του Χάρεν μπορεί να μην επέτρεψε τη μεταγωγή της. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δηλώνει αθώα, με τους συνηγόρους της να υποστηρίζουν, ότι ήταν εντολοδόχος του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου στο Κατάρ. Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου όμως, καταρρίπτει τον ισχυρισμό αυτό.

Την είδηση επιβεβαιώνει και η βελγική Le Soir. «Τρεις από τους τέσσερις υπόπτους που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την υποψία διαφθοράς από το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εμφανίστηκαν την Τετάρτη ενώπιον της αίθουσας συνεδριάσεων του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Η υπόθεση της Ελληνίδας αντιπροέδρου, Εύας Καϊλή, αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου», γράφει.

Σημειώνεται ότι και ο δικηγόρος της οικογένειας Καϊλή στην Ελλάδα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το πρωί, είχε υποστηρίξει ότι η ευρωβουλευτής θα πάρει αναβολή για την επόμενη εβδομάδα.

Στο δικαστήριο πάντως βρέθηκαν σήμερα οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι για το Qatargate, με την απόφαση για το αν θα προφυλακιστούν ή όχι δεν έχει γίνει γνωστή και αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Qatargate: Αυτές είναι οι βαλίτσες με τα χρήματα που βρέθηκαν στα σπίτια Καϊλή - Παντζέρι

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, η εισαγγελία του Βελγίου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τις βαλίτσες με τα χρήματα που βρέθηκαν στα σπίτια της Εύας Καϊλή και του Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι.

Στις φωτογραφίες των αρχών διακρίνονται μία μεγάλη βαλίτσα και μικρές μεταλλικές μικρότερες, αλλά και χρήματα τοποθετημένα σε μία μικρότερη χάρτινη τσάντα αγορών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας L' Echo, σημαντική για την έρευνα του Qatargate είναι η εξέταση των χαρτονομισμάτων που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τις οποίες η εισαγγελία ούτε σχολιάζει, ούτε διαψεύδει, μεγάλο μέρος των χαρτονομισμάτων από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που εντοπίστηκε στις έρευνες είναι καινούργια, τυλιγμένα σε πλαστική ταινία και έχουν εκδοθεί πρόσφατα.

Ορισμένα από αυτά τα χαρτονομίσματα τυπώθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα ακόμη εξετάζονται. Γνωρίζοντας τον τόπο που τυπώθηκαν, θα είναι εύκολο να βρεθεί η τράπεζα από την οποία έγινε η ανάληψη των δεσμίδων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη. Παράλληλα, θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα από τα χαρτονομίσματα και θα γίνει σύγκρισή τους με εκείνα των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που ανακρίθηκαν. Όμως, όπως σημειώνουν τα βελγικά ΜΜΕ, η διαδικασία αυτή θα πάρει αρκετές εβδομάδες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ