Πολιτικη & Οικονομια

Qatargate: Αυτές είναι οι βαλίτσες με τα χρήματα που βρέθηκαν στα σπίτια Καϊλή - Παντζέρι

Νέες φωτογραφίες στη δημοσιότητα από τις βελγικές αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Qatargate  - Χρήματα σε βαλίτσες
© Twitter / Police Fédérale

Qatargate - Εύα Καϊλή: Φωτογραφίες από τις βελγικές αρχές μετά την κατάσχεση των βαλιτσών με μετρητά

Φωτογραφίες με τις βαλίτσες με τα χρήματα που βρέθηκαν στα σπίτια της Εύας Καϊλή και του Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα (14.12) η εισαγγελία του Βελγίου. 

Στις φωτογραφίες των αρχών διακρίνονται μία μεγάλη βαλίτσα και μικρές μεταλλικές μικρότερες, αλλά και χρήματα τοποθετημένα σε μία μικρότερη χάρτινη τσάντα αγορών. 

Qatargate - Εύα Καϊλή: Οι αρχές εξετάζουν τα «κολλαριστά» χαρτονομίσματα - Τι αναμένεται να προσδώσουν στην έρευνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας L' Echo, σημαντική για την έρευνα του Qatargate είναι η εξέταση των χαρτονομισμάτων που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τις οποίες η εισαγγελία ούτε σχολιάζει, ούτε διαψεύδει, μεγάλο μέρος των χαρτονομισμάτων από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που εντοπίστηκε στις έρευνες είναι καινούργια, τυλιγμένα σε πλαστική ταινία και έχουν εκδοθεί πρόσφατα.

Ορισμένα από αυτά τα χαρτονομίσματα τυπώθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα ακόμη εξετάζονται. Γνωρίζοντας τον τόπο που τυπώθηκαν, θα είναι εύκολο να βρεθεί η τράπεζα από την οποία έγινε η ανάληψη των δεσμίδων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη. Παράλληλα, θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα από τα χαρτονομίσματα και θα γίνει σύγκρισή τους με εκείνα των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που ανακρίθηκαν. Όμως, όπως σημειώνουν τα βελγικά ΜΜΕ, η διαδικασία αυτή θα πάρει αρκετές εβδομάδες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ