Κοσμος

Ουκρανία: Σπίτια στο Ντονέτσκ βομβαρδίζουν οι Ρώσοι - Τουλάχιστον 6 άμαχοι νεκροί (βίντεο)

Πύραυλοι έπληξαν υπαίθρια αγορά και βενζινάδικο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκροί άμαχοι μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Κουράχοβε του Ντονέτσκ
Νεκροί άμαχοι μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Κουράχοβε του Ντονέτσκ © YouTube/FREEДOM

Πόλεμος στην Ουκρανία - Νέοι βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ από τη Ρωσία - 6 νεκροί άμαχοι στην πόλη Κουράχοβε

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στην Ουκρανία από ρωσικό πλήγμα στην πόλη Κουράχοβε, 50 χιλιόμετρα ανατολικά του Ντονέτσκ.

«Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στη φιλήσυχη πόλη Κουράχοβε. Μια αγορά, ένας σταθμός λεωφορείων, βενζινάδικα και κατοικίες ήταν οι στόχοι των πληγμάτων. Τουλάχιστον έξι πολίτες σκοτώθηκαν, πέντε τραυματίστηκαν» ανέφερε σε ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας «απάνθρωπο» τον ρωσικό στρατό.

Λίγο νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της προεδρίας έκανε λόγο για 8 νεκρούς στην πόλη αυτή. Ο Κιρίλο Τιμοσένκο έγραψε στο Telegram ότι άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στην αγορά, στον σταθμό των λεωφορείων, στα πρατήρια καυσίμων και τις κατοικίες στην Κουράχοβε της Ουκρανίας.

Оккупанты РФ атаковали Курахово. Последствия

Υπενθυμίζεται ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» 2022 από το περιοδικό Time, επισημαίνοντας ότι ο ουκρανός πρόεδρος «χαλύβδωσε τον κόσμο με τρόπο που είχαμε δεκαετίες να δούμε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ