Ελλαδα

Πυροβολισμός 16χρονου: Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού

Η ανακοίνωση του ποινικολόγου και η ευχή για μια «δίκαιη απόφαση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Κούγιας: Ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά σε καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη - Η ανακοίνωσή του
Ο Αλέξης Κούγιας θα εκπροσωπήσει στη Δικαιοσύνη τον αστυνομικό που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη © Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Αλέξης Κούγιας: Ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά σε καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη - Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Την υπεράσπιση του αστυνομικού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας μαζί με τον δικηγόρο Σωτήρη Τερζούδη.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «μετά τη μελέτη της δικογραφίας αλλά και κυρίως της εν γένει προσωπικότητας του κου κατηγορουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος», αποφάσισε να αποδεχτεί «την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνω την υπεράσπισή του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου:

«Ευχόμενος, πρώτα απ’ όλα, να σωθεί η ζωή του 16χρονου θύματος και να γυρίσει υγιές στους γονείς του και στα αδέλφια του και με υψηλό αίσθημα υπερασπιστικής ευθύνης, γνωστοποιώ ότι μετά τη μελέτη της δικογραφίας αλλά και κυρίως της εν γένει προσωπικότητας του κου κατηγορουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με κορυφαίο γεγονός το ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 5 και 7 ετών και προστάτης μιας πολυπληθούς οικογενείας, της οποίας είναι το απόλυτο στήριγμα, γνωστοποιώ ότι αποδέχτηκα την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνω την υπεράσπισή του, μαζί με τον συνάδελφο Θεσσαλονίκης, κο Τερζούδη.

Θα προσπαθήσουμε με τον εκλεκτό συνάδελφο να βοηθήσουμε τον κο Ανακριτή που διεξάγει την ανάκριση και τον ή την εισαγγελική λειτουργό που θα γνωμοδοτήσουν για την ποινική του μεταχείριση, να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και για εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ