Ελλαδα

Εντοπίστηκε δεύτερη σφαίρα στην περιοχή όπου πυροβολήθηκε ο 16χρονος Ρομά

Τι ερευνάται μετά τη νέα εξέλιξη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο όπου ακινητοποιήθηκε ο 16χρονος οδηγός αυτοκινήτου από αστυνομικούς
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Θεσσαλονίκη - Πυροβολισμός κατά 16χρονου Ρομά από αστυνομικό: Η δεύτερη σφαίρα και η έρευνα για την πορεία της

Νέα στοιχεία μετέδωσε η ΕΡΤ για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου Ρομά από τον 32χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί της Τετάρτης (7.12) εντοπίστηκε και δεύτερη σφαίρα στην περιοχή όπου ο αστυνομικός πυροβόλησε κατά του ανήλικου οδηγού.

Η δεύτερη σφαίρα φέρεται να βρέθηκε καρφωμένη σε πόρτα παρακείμενου ξενοδοχείου. Η σφαίρα έχει ήδη παραληφθεί από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο. Ο 32χρονος αστυνομικός είχε υποστηρίξει ότι πυροβόλησε δύο φορές, με την πρώτη στον αέρα και τη δεύτερη στοχεύοντας τα λάστιχα του αυτοκινήτου. 

Και δεύτερη σφαίρα σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου από το επεισόδιο με τον 16χρονο | 07/12/2022 | ΕΡΤ

«Ζητάμε δικαίωση»: Στα Δικαστήρια οι γονείς του 16χρονου Ρομά

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (7.12) οι γονείς του 16χρονου Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης. «Δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου. Δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει. Φυσικά ήταν λάθος αυτό που έκανε ο Κώστας και ζητάμε συγγνώμη, να μην πληρώσει και να φύγει, αλλά δεν έπρεπε να ακολουθήσει όλο αυτό. Ο Κώστας χαροπαλεύει. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο. Τον μεγάλωσα με τη φτώχεια μου, ήταν το καλύτερο παιδί», είπε σε σύντομες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πατέρας του 16χρονου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-covhq24iy0sp)

Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο για τον τραυματισμό του 16χρονου - Τι συνέβη στο βενζινάδικο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που δείχνουν τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο βενζινάδικο, όπου πήγε να βάλει βενζίνη ο 16χρονος Ρομά και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο 16χρονος Ρομά αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει από το βενζινάδικο. Ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων τον βλέπει που απομακρύνεται χωρίς να πληρώσει. Στη συνέχεια κατευθύνεται στο εσωτερικό του κτιρίου για να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Ακολουθεί η καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, η οποία καταλήγει στον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού. Ο 16χρονος Ρομά «χαροπαλεύει» στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-coty7gyu7zpd)
Διαβάστε ακόμη »»» Οι Ρομά στον καθρέφτη μας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ