Ελλαδα

Στα Δικαστήρια οι γονείς του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε: «Ζητάμε δικαίωση»

Τι δήλωσε ο πατέρας του νεαρού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα Δικαστήρια οι γονείς του 16χρονου που πυροβολήθηκε: «Ζητάμε δικαίωση»
© EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Θεσσαλονίκη - Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά από αστυνομικό: Προσήλθαν στα Δικαστήρια οι γονείς του

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν πριν από λίγη ώρα οι γονείς του 16χρονου Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Αναμένεται να προσέλθουν, συνοδεία του δικηγόρου τους, στο γραφείο του α' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση, για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο 32χρονος κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

«Δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου. Δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει. Φυσικά ήταν λάθος αυτό που έκανε ο Κώστας και ζητάμε συγγνώμη, να μην πληρώσει και να φύγει, αλλά δεν έπρεπε να ακολουθήσει όλο αυτό», είπε σε σύντομες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πατέρας του 16χρονου.

Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο για τον τραυματισμό του 16χρονου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που δείχνουν τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο βενζινάδικο, όπου πήγε να βάλει βενζίνη ο 16χρονος Ρομά και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο 16χρονος Ρομά αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει από το βενζινάδικο. Ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων τον βλέπει που απομακρύνεται χωρίς να πληρώσει. Στη συνέχεια κατευθύνεται στο εσωτερικό του κτιρίου για να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Ακολουθεί η καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, η οποία καταλήγει στον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού. Ο 16χρονος Ρομά «χαροπαλεύει» στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ