Κοσμος

Ουκρανία: Η πόλη Borodyanka πριν και μετά τον βομβαρδισμό (video)

Εικόνες από drone - Κάτοικοι κατέστρεψαν με μολότοφ ρωσικά τανκς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πόλη Borodyanka πριν και μετά τους βομβαρδισμούς από τη Ρωσία
Η πόλη Borodyanka πριν και μετά τους βομβαρδισμούς από τη Ρωσία © YouTube/Guardian News

Στην Ουκρανία το Borodyanka δεν σταματά να δέχεται βομβαρδισμό από τη Ρωσία. Drone κατέγραψε εικόνες καταστροφής. Πώς ήταν η πόλη πριν από τη ρωσική εισβολή.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, με τις ρωσικές δυνάμεις να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πρωτεύουσα, Κίεβο. Στην πόλη Borodyanka, 60 χλμ. βορειο-δυτικά από την ουκρανική πρωτεύουσα, οι Ρώσοι δεν σταματούν να βομβαρδίζουν.

Drone κατέγραψε εικόνες καταστροφής. Η σύγκριση του πριν με το μετά είναι αποκαλυπτική για το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην πόλη Borodyanka.

Η συγκεκριμένη πόλη εντάσσεται διοικητικά στην περιφέρεια Κιέβου. Τα τελευταία 24ωρα έγινε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ το βράδυ της Τετάρτης (02.03) δέχτηκε βομβαρδισμό για αρκετή ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «New York Post».

Το βίντεο που ακολουθεί, δημοσιεύτηκε από τη βρετανική εφημερίδα «Guardian» και δείχνει το εύρος των ζημιών που έχουν υποστεί τμήματα της συγκεκριμένης πόλης στην Ουκρανία.

Ukraine war: drone footage shows how explosions destroyed town of Borodyanka

Borodyanka, η πόλη στην Ουκρανία που βομβαρδίστηκε - Το κατεστραμμένο ρωσικό κομβόι

Σε βίντεο από άλλο drone με εναέριες εικόνες από την πόλη Borodyanka, υπάρχει σε κεντρικό δρόμο ένα κατεστραμμένο ρωσικό κομβόι.

Οι μάχες ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τις ρωσικές δυνάμεις ήταν σφοδρές, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που βοήθησαν ώστε να μην προχωρήσουν οι Ρώσοι στρατιώτες. Ειδικότερα, χρησιμοποίησαν βόμβες μολότοφ.

Ta κατεστραμμένα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα βρίσκονται μπροστά στο ταχυδρομείο της πόλης Borodyanka. Ένα από τα φορτηγά έχει ακόμα γραμμένο πάνω του με λευκό χρώμα ένα «V» -το χαρακτηριστικό γράμμα που φέρουν σε εμφανές σημείο τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα στην Ουκρανία.

Καταστροφές στην πόλη Borodyanka στην Ουκρανία από τον ρωσικό βομβαρδισμό
Καταστροφές στην πόλη Borodyanka στην Ουκρανία από τον ρωσικό βομβαρδισμό © EPA/ALISA YAKUBOVYCH

Στην πόλη Borodyanka στην Ουκρανία ένας άνδρας σπρώχνει τρέιλερ με ξύλινο φέρετρο, ενώ δίπλα του μια γυναίκα θρηνεί
Στην πόλη Borodyanka στην Ουκρανία ένας άνδρας σπρώχνει τρέιλερ με ξύλινο φέρετρο, ενώ δίπλα του μια γυναίκα θρηνεί © EPA/ALISA YAKUBOVYCH

Την ίδια στιγμή μια 9όροφη πολυκατοικία έχει κυριολεκτικά «κοπεί» στη μέση, καθώς οι ρωσικοί πύραυλοι και τα πυρά από το ρωσικό πυροβολικό προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο κτίριο. Όπως μετέδωσε το Reuters, δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς άμαχους από τις σφοδρές συγκρούσεις στην πόλη Borodyanka.

Aerial Footage Shows Battle Aftermath In Town of Borodyanka

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ