- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πολιορκία στο Κίεβο: Τα αδέλφια Κλίτσκο προειδοποιούν τον Πούτιν
«Δεν πρόκειται να παραδοθούμε»
Στην Ουκρανία τα αδέλφια Κλίτσκο στέλνουν μήνυμα αντίστασης από το Κίεβο και καλούν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο.
Οι Ουκρανοί δεν έχουν πού να υποχωρήσουν και θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους από τους Ρώσους εισβολείς, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος του Κιέβου και πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών, Βιτάλι Κλίτσκο, μιλώντας στο Reuters από την πρωτεύουσα της χώρας.
Δίπλα στον σταρ της πυγμαχίας και αδελφό του, Βλαντιμίρ, ο Βιτάλι Κλίτσκο μίλησε μέσω Skype καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα. Η Μόσχα βομβαρδίζει αρκετές πόλεις της Ουκρανίας, μιας και η κύρια δύναμη της παρέμενε ακινητοποιημένη βόρεια του Κιέβου.
«Χιλιάδες, ήδη δεκάδες χιλιάδες σκοτώνονται σε αυτόν τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Και αυτός ο αριθμός δυστυχώς μόνο θα αυξηθεί» είπε αρχικά ο Κλίτσκο, μιλώντας από ένα καταφύγιο στο Κίεβο, προσθέτοντας: «Δεν πρόκειται να παραδοθούμε. Δεν έχουμε πού να υποχωρήσουμε».
Μάλιστα, ανέφερε ότι περίπου οι μισοί από τα 3 εκατομμύρια των κατοίκων της πόλης, την έχουν εγκαταλείψει, τονίζοντας ότι: «Η κατάσταση είναι τεταμένη, οι άνθρωποι ανησυχούν». Και πρόσθεσε ότι βλήματα συνεχώς «χτυπούσαν οικιστικά συγκροτήματα ή σημαντικές τοποθεσίες υποδομής».
«Η πόλη χρειάζεται ειρήνη και ειρηνικούς ουρανούς... Οι κάτοικοι του Κιέβου βρίσκονται στα υπόγειά τους ασταμάτητα εδώ και μια εβδομάδα λόγω του συναγερμού αεροπορικής επιδρομής που χτυπά συνεχώς» ξεκαθάρισε.
Κίεβο - Σε κατάσταση πολιορκίας η ουκρανική πρωτεύουσα
Με άδειους δρόμους, ελλείψεις σε τρόφιμα και με τα φαρμακεία κλειστά, το Κίεβο βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από τη βορειοανατολική πόλη της Ουκρανίας, Χάρκοβο, η οποία βομβαρδίζεται σφόδρα από τη Ρωσία ή το νότιο λιμάνι της Μαριούπολης, το οποίο είναι περικυκλωμένο και χωρίς ρεύμα ή νερό.
Ο Κλίτσκο πρόσθεσε ότι η Ρωσία προσπαθεί επίσης να περικυκλώσει το Κίεβο και κάλεσε τους Ρώσους να αμφισβητήσουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν: «Είστε ένα όργανο στα χέρια ενός ανθρώπου με μία φιλοδοξία -να αναστήσετε τη Σοβιετική Ένωση... Για τις φιλοδοξίες ενός ανθρώπου, πληρώνουμε πολύ ακριβό τίμημα».
Ο Πούτιν δήλωσε ότι η «ειδική στρατιωτική του επιχείρηση» είχε σκοπό να προστατεύσει τους Ρώσους που διώκονται στην Ουκρανία, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία που τώρα θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αδέλφια της πυγμαχίας, των οποίων η μητέρα είναι Ρωσίδα, επεσήμαναν ότι η Ουκρανία ήταν πάντα σπίτι για Ουκρανούς, Ρώσους, Εβραίους και άλλες θρησκείες και εθνότητες.
«Είναι παράλογο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιτεθείς στην Ουκρανία» δήλωσε ο ένας από τους αδελφούς Κλίτσκο. «Είναι πλήρης τρέλα... Αυτό που συμβαίνει είναι τρόμος. Συμβαίνει το 2022. Είναι κάτι που το μυαλό κάποιου δεν καταλαβαίνει».
Ο μικρότερος αδελφός του δημάρχου είπε ότι πέρασε την τελευταία εβδομάδα, βοηθώντας στη μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων στην πόλη: «Δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις αύριο. Το να ακούς εκρήξεις όλη τη νύχτα και να πυροβολείς στον δρόμο, αυτό σε κάνει να νιώθεις ανησυχία».
Αδέλφια Κλίτσκο: Νέες σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία
Ζήτησε τη διακοπή όλων των διεθνών επιχειρηματικών δεσμών με τη Ρωσία και την επιβολή περισσότερων κυρώσεων αφού η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες διέκοψαν τις σχέσεις με ρωσικές τράπεζες και επιχειρήσεις ως αντίποινα για την εισβολή.
«Μετράμε πραγματικά ώρες εδώ. Δεν έχουμε χρόνο. Πρέπει να δράσουμε τώρα, πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την τρέλα. Όλα τα χρήματα που παίρνει η Ρωσία χρησιμοποιούνται για την αγορά φονικών όπλων που σκοτώνουν Ουκρανούς» κατέληξε ο Βλαντιμίρ Κλίτσκο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.