Κοσμος

Ουκρανία: Στα όπλα και οι πυγμάχοι αδελφοί Κλίτσκο

Αμφότεροι υπήρξαν παγκόσμιοι πρωταθλητές πυγμαχίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Τα αδέρφια Κλίτσκο παίρνουν τα όπλα για την πατρίδα τους
Bιτάλι και Βλαντιμίρ Κλίτσκο © Getty Images/Ideal Image

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα αδελφια Βιτάλι και Βλαντιμίρι Κλίτσκο, εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας πυγμαχίας, δηλώνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται μετά την ρωσική εισβολή οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές της πυγμαχίας στην κατηγορία βαρέων βαρών Βιτάλι και Βλαντιμίρι Κλίτσκο ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν τα όπλα για να πολεμήσουν.

Ο Βιτάλι διατηρεί το αξίωμα του Δημάρχου στην πρωτεύουσας της Ουκρανίας, το Κίεβο, από το 2014, ενώ ο Βλαντιμίρ από την πλευρά του έχει ήδη καταταγεί στις δυνάμεις της ουκρανικής εθνοφυλακής, ένα παρακλάδι του ουκρανικού στρατού.  «Δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει να το κάνω. Θα παλέψω», είπε ο 50χρονος πολιτικός πλέον, γνωστός ως Dr Ironfist κατά τις μέρες της δόξας του στο μποξ στον τηλεοπτικό σταθμό ITV. «Ο ουκρανικός λαός είναι δυνατός. Και θα παραμείνει πιστός στον εαυτό του σε αυτή τη φοβερή δοκιμασία. Ένας λαός που λαχταρά την κυριαρχία και την ειρήνη. Ένας λαός που θεωρεί τους Ρώσους αδέρφια του», έγραψε σε ανάρτησή του την Πέμπτη.«Ξέρει ότι βασικά δεν θέλουν αυτόν τον πόλεμο. Ο ουκρανικός λαός επέλεξε τη δημοκρατία. «Αλλά η δημοκρατία είναι ένα εύθραυστο καθεστώς. Η δημοκρατία δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. χρειάζεται τη βούληση των πολιτών, τη δέσμευση όλων. Βασικά, δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς δημοκράτες» πρόσθεσε.

«Εάν οι επιτιθέμενοι έρθουν στην χώρα μας δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υπερασπιστούμε την πόλη μας, την χώρα μας το μέλλον μας, ως μία δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα», δήλωσε ο Βλαντιμίρ.

Ποιοι είναι οι αδελφοί Κλίτσκο

Το 2011, ο Βιτάλι και ο Βλαντιμίρ Κλίτσκο εισήλθαν στο Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως το ζευγάρι αδερφών με τις περισσότερες νίκες σε αγώνες βαρέων βαρών (30 εκείνη την εποχή και 40 το 2020). Από το 2006 έως το 2015, ο Βιτάλι και ο Βλαντίμιρ (επίσης πολλάκις παγκόσμιος πρωταθλητής) κυριάρχησαν στην πυγμαχία μια περίοδο που είναι γνωστή ως «Εποχή Κλίτσκο».

O Βιτάλι κέρδισε πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα βαρέων βαρών. Κατείχε τον τίτλο WBO από το 1999 έως το 2000, τον τίτλο του περιοδικού Ring από το 2004 έως το 2005 και τον τίτλο του WBC δύο φορές μεταξύ 2004 και 2013. Συνολικά, ο Βιτάλι νίκησε 15 αντιπάλους σε αγώνες παγκόσμιου τίτλου βαρέων βαρών. Σε σύνολο 47 αγώνων έχει 45 νίκες, εκ των οποίων 41 νοκ-άουτ.

Aπό την άλλη ο Βλαντιμίρ κατείχε τον ενοποιημένο τίτλο WBA (Super), IBF, WBO, IBO και Ring, δύο φορές. Επίσης κατέχει ρεκόρ με 4.382 ημέρες ως παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, ενώ υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του 23 φορές. Ο Βλαντιμίρ αγωνίστηκε 69 φορές, κέρδισε 64, (53 με νοκ άουτ) και έχασε πέντε φορές. 

Σημειωτέον ότι δεν έπαιξαν ποτέ τους αντίπαλοι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ