Χριστοδουλίδης ή Μαυρογιάννης; Σήμερα η ανάδειξη του 8ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Στις κάλπες ξανά η Κύπρος
Εκλογές στην Κύπρο: Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης στην τελική ευθεία - Σήμερα η ανάδειξη του νέου προέδρου
Τον 8ο Πρόεδρό τους εκλέγουν σήμερα (12.2) οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες για τον 2ο και τελικό γύρο των Προεδρικών εκλογών. Διεκδικητές της Προεδρίας είναι οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης.
Δικαίωμα ψήφου έχουν 561. 033 ψηφοφόροι. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18:00, με διάλειμμα μιας ώρας, 12:00-13:00. Θα λειτουργήσουν, επίσης, 35 εκλογικά κέντρα, σε 25 πόλεις του εξωτερικού, σε 12 χώρες. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα ψηφίσει στις 09.45 το πρωί στο Α΄ Δημ. Σχολείο Γεροσκήπου, Κέντρο Δ΄, Γεροσκήπου, στη γενέτειρά του την Πάφο, ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πρόκειται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη 13:00, στο Γ΄ Δημ. Σχολείο Αγλαντζιάς, Κέντρο Θ΄, Αγλαντζιά Λευκωσίας.
Προηγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10/02) το τελευταίο διακαναλικό debate μεταξύ των κ.κ. Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη, το οποίο μεταδόθηκε ταυτόχρονα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Sigma, Ant1, Omega, Alpha και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Η συζήτηση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Omega και με αυτήν ολοκληρώθηκε και η προεκλογική εκστρατεία στην Κύπρο, που διήρκεσε 12 και πλέον μήνες.
Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 20:00. Λίγο μετά τις 22:00, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία», κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.