- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Qatargate: Ο Τζόρτζι «δίνει» τους Ταραμπέλα και Κοτσολίνο
Με τον τίτλο «Δωροδοκήθηκε από το Μαρόκο» η La Repubblica σχολιάζει την χθεσινή σύλληψη του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο στη Νάπολη με την κατηγορία της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος με φόντο το σκάνδαλο «Qatargate».
Η τεταμένη ημέρα εις βάρος των Ταραμπέλα και Κοτσολίνο φαίνεται να συνδέεται με τις δηλώσεις του Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή και συνεργάτης του Αντρέα Κοτσολίνο, ο οποίος φαίνεται να είπε χαρακτηριστικά πως «οι διεφθαρμένοι ευρωβουλευτές είναι ο Ταραμπέλα, και έμμεσα, ο Κοτσολίνο».
Σύμφωνα με τον Τζόρτζι λοιπόν «ο Κοτσολίνο είχε επαφές με τον πρέσβη του Μαρόκου στην Πολωνία», τον γνωστό Ατμούν, «χάρη στον Παντσέρι». Η La Repubblica, επικαλούμενη την Εισαγγελία, τονίζει πως μέσω υποκλοπής γίνεται λόγος για συμφωνία μεταξύ Παντσέρι και Τζόρτζι ώστε να τοποθετήσουν «Κοτσολίνο και Καϊλή στην ειδική επιτροπή Pegasus», με σκοπό την υπεράσπιση των μαροκινών συμφερόντων.
Ο μαροκινός πρέσβης φαίνεται λοιπόν να δωροδόκησε απευθείας τους Παντσέρι, Τζόρτζι και Κοτσολίνο. Χαρακτηριστικά η Ιταλική εφημερίδα τονίζει πως σε ένα περιστατικό του 2022 ο Κοτσολίνο «συζήτησε τη γραμμή που θα ακολουθηθεί στη μικτή επιτροπή ΕΕ-Μαρόκου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ενώ το ίδιο έτος ο Τζόρτζι φαίνεται να επικοινώνησε επίσης με τον Παντσέρι «για να λάβει από τον Κοτσολίνο μια δήλωση για το Μαρόκο».
Κατά την σημερινή διαδικασία επικύρωσης της σύλληψης του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, οι συνήγοροι υπεράσπισής του ζήτησαν από την ιταλική δικαιοσύνη να μην δοθεί «πράσινο φως», στην έκδοση του πελάτη τους στο Βέλγιο και να αποφυλακιστεί.
Οι δικηγόροι του Κοτσολίνο υποστήριξαν ότι δεν υφίσταται κίνδυνος απομάκρυνσης του πολιτικού από την Ιταλία, ότι δεν υπάρχουν σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τόνισαν, παράλληλα, ότι ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει κάτ′ επανάληψη, να καταθέσει ενώπιον των Βέλγων εισαγγελέων, χωρίς να λάβει κάποια απάντηση.
«Είμαι ήσυχος, έχω εμπιστοσύνη στο έργο της δικαιοσύνης», είπε στους δικηγόρους του ο Αντρέα Κοτσολίνο, από τις φυλακές Ποτζιορεάλε της Νάπολης, όπου μεταφέρθηκε χθες βράδυ. Ο Ιταλός κεντροαριστερός ευρωβουλευτής συνελήφθη, χθες, μετά από έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης απο τους Βέλγους εισαγγελεις, με κατηγορίες διαφθοράς, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στα πλαίσια της υπόθεσης Καταργκέιτ.
Πηγή: ΕΡΤ News
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.