- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ελληνική ΕΜΑΚ στο πιο δύσκολο σημείο του σεισμού μεταξύ Χατάι και Αντιόχειας
Oι θερμοκρασίες αγγίζουν τους - 5 έως - 7 βαθμούς
Τουρκία-Σεισμός: Η ελληνική ΕΜΑΚ στο πιο δύσκολο σημείο μεταξύ Χατάι και Αντιόχειας
Πέντε από τους συνολικά 58 που ανασύρθηκαν ζωντανοί μετά από επιχειρήσεις στα συντρίμμια της Τουρκίας διέσωσε η ελληνική ΕΜΑΚ. Αυτή τη στιγμή από τα συνολικά 88 συνεργεία από όλον τον κόσμο που πραγματοποιούν επιχείρησεις διάσωσης σε συνδυασμό με τις τουρκικές δυνάμεις, έχοντας μέχρι στιγμής εντοπίσει 58 επιζώντες, οι πέντε διεσώθησαν χάρη στην επέμβαση των ανδρών των δύο ελληνικών ομάδων της ΕΜΑΚ.
Στις δύο ομάδες της ΕΜΑΚ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι οποίες ενοποιήθηκαν, επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 8 άτομα από το ΕΚΑΒ (3 γιατροί και 5 νοσηλευτές), ενώ μαζί τους βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιος Λέκκας.
Περίπου 12 ομάδες επιχειρούν στην Αντιόχεια και στο Χατάι, 12 διαφορετικές ομάδες μαζί με τις τουρκικές αρχές. Αποφασίστηκε να αλλάξει τομέα η 1η και η 2η ΕΜΑΚ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Στην ελληνική ομάδα δόθηκε νέος τομέας, ο τομέας Ε, που βρίσκεται σε μία περιοχή πιο βορειοδυτικά. Ο επικεφαλής έχει μεταβεί στη συγκεκριμένη περιοχή για να γίνει η πρώτη αυτοψία και στη συνέχεια να γίνει η σύσκεψη με τα στελέχη της ΕΜΑΚ για να αποφασιστεί πώς θα κινηθούν τις επόμενες ώρες με βάση το νέο σχεδιασμό.
Ο απεσταλμένος της ΕΡΤ επανέλαβε ότι η ελληνική ομάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη που έφτασε στην Τουρκία, και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Το δριμύ ψύχος και οι χαμηλές θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -5 έως -7 βαθμούς καθιστά δύσκολο το έργο των ομάδων, οι οποίες μόλις πέσει το σκοτάδι επιχειρούν με μεγάλη δυσκολία, καθώς παγώνουν από το κρύο.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ι. Αρτοποιός, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (9/2) στην ΕΡΤ και στις Συνδέσεις είχε προαναγγείλει ότι η ελληνική αποστολή θα αναλάβει τον πιο δύσκολο τομέα, τον «τομέα Ε» καθώς «η ελληνική αποστολή είναι πολύ αποτελεσματική». Μέχρι στιγμής έχει ανασύρει 5 ζωντανούς μέσα από τα συντρίμμια με πολύ δύσκολες συνθήκες, φυσικά έχουν ανασυρθεί και κάποιοι νεκροί. «Είναι πολύ δύσκολες επιχειρήσεις, χειρουργικού τύπου επιχειρήσεις, για να φτάσουμε στους εγκλωβισμένους. Προσπαθούσαμε να ακούσουμε μια φωνή, έστω την παραμικρή φωνή, για να τοποθετήσουμε τον ειδικό διασωστικό εξοπλισμό και να τους απεγκλωβίσουμε» επισήμανε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.