Κοσμος

Σεισμός Τουρκία: Drone πάνω από ισοπεδωμένες συνοικίες - Συγκλονιστικές εικόνες

Φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις 10.000

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σεισμός Τουρκία - Drone πάνω από την επαρχία Χατάι - Πολυκατοικίες κατέρρευσαν - Εικόνες καταστροφής

Δραματική είναι η κατάσταση στην Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 7,8 Ρίχτερ και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα πολυκατοικίες να καταρρεύσουν σαν «χάρτινοι πύργοι».

Drone πέταξε πάνω από την επαρχία Χατάι στην Τουρκία, καταγράφοντας εικόνες που παραπέμπουν σε σκηνικό αποκάλυψης.

Ολόκληρες συνοικίες έχουν ισοπεδωθεί, την ώρα που κτίρια γέρνουν επικίνδυνα έτοιμα να καταρρεύσουν με τον επόμενο ισχυρό μετασεισμό.

Διασώστες στην Τουρκία δίνουν μάχη στα χαλάσματα, αναζητώντας εγκλωβισμένους πολίτες. Οι νεκροί στην Τουρκία έχουν φθάσει τις 3.419, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Σε συνδυασμό με τους νεκρούς στη γειτονική Συρία, τα συνολικά θύματα ξεπερνούν τις 5.000. Ο Εγκέλαδος «χτύπησε» τη νοτιοανατολική Τουρκία, στα σύνορα με τη Συρία. Οι επαρχίες Χατάι, Καχραμάνμαρας και Αντιγιαμάν είναι αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Μάχη με τον χρόνο και το κρύο δίνουν οι διασώστες στην Τουρκία

Διεθνή ΜΜΕ δεν σταματούν να μεταδίδουν εικόνες και βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες. Το κρύο είναι τσουχτερό, επικρατεί παγετός και χιονίζει κατά διαστήματα. Διασώστες μοιράζουν κουβέρτες, τρόφιμα και νερό στους σεισμοπαθείς.