Κοσμος

Πολυκατοικίες κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι στην Τουρκία (βίντεο)

Ανυπολόγιστες καταστροφές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολυκατοικίες κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι στην Τουρκία (βίντεο)
© EPA/ERDEM SAHIN

 Τουρκία: Πολυκατοικίες καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 1.300 και τους διασώστες να αναφέρουν ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος μιας και είναι εκατοντάδες οι τραυματίες.

Πολυώροφα κτήρια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα παρασύροντας στο θάνατο όσους ήταν στα σπίτια τους στις 04:40, τοπική ώρα Τουρκίας, που χτύπησε ο Εγκέλαδος. Στον μετασεισμό που σημειώθηκε στην τουρκική επαρχία Σανλιούρφα κατέρρευσαν νέα κτήρια. Στα πλάνα των βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, διακρίνονται δυο πολυκατοικίες να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας (AFAD) έκανε λόγο για περίπου 1.800 κτίρια που έχουν καταρρεύσει, εγείροντας φόβους πως ο απολογισμός θα γίνει ακόμα πιο βαρύς.

Στην Ισκέντερουν και στην Αντιγιαμάν, υποχώρησαν δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας του σεισμού, που έγινε μέσα στη νύχτα, στις 04:17 (τοπική ώρα· 03:17 ώρα Ελλάδας), κι είχε εστιακό βάθος 17,9 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS.

Το επίκεντρο βρισκόταν στην περιφέρεια Παζάρτζικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς (νοτιοανατολικά), περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία σε ευθεία γραμμή.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για περιοχές της Τουρκίας από τις οποίες δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής τίποτα νεότερο μετά τον φονικό σεισμό. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ