Κοσμος

Σεισμός Τουρκία: Το Καχραμανμαράς πριν και μετά τον Εγκέλαδο (βίντεο)

Οι αποκαλυπτικές εικόνες από drone

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σεισμός στην Τουρκία - Drone στην πόλη Καχραμανμαράς δείχνει το πριν και μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου

Το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε στην Τουρκία ο φονικός σεισμός αποτυπώνεται σε αποκαλυπτικό βίντεο από drone.

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναδημοσιεύει το βίντεο του τουρκικού πρακτορείου Anadolu με το πριν και μετά τον σεισμό στην Τουρκία.

Οι εικόνες είναι από την ισοπεδωμένη πόλη Καχραμανμάρας. Χιλιάδες σπίτια έχουν καταρρεύσει. Ένας προσωρινός καταυλισμός για τους σεισμοπαθείς έχει στηθεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Σεισμός στην Τουρκία: Ο καινούργιος ουρανοξύστης που χάθηκε μέσα σε μια στιγμή

Με τις καταγγελίες για τις «χάρτινες πολυκατοικίες» στην Τουρκία να μη σταματούν, η οργή του κόσμου ξεχειλίζει για τη «συντεχνία» των εργολάβων που -έχοντας τις ευλογίες του καθεστώτος Ερντογάν- πλούτισαν από τις κακοτεχνίες και τα φθηνά υλικά σε ολοκαίνουργια σπίτια, τα οποία κατέρρευσαν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με τον ουρανοξύστη που δεσπόζει στο Καχραμανμάρας πριν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Στις εικόνες «μετά» δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο από ένα κτίριο που οι εργολάβοι του το είχαν βαφτίσει «αντισεισμικό» και «ασφαλές».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες 10 επαρχίες στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Ανάμεσά τους τις επαρχίες Χατάι, Άδανα, Ντιγιάρμπακιρ, Γκαζιαντέπ, Μαλάτεια και Σανλιούρφα.

Περισσότερα από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή και στη γειτονική Συρία.

Τα προηγούμενα 24ωρα είχε δοθεί στη δημοσιότητα αποκαλυπτικό βίντεο με το πριν και μετά στην κεντρική αγορά της Αντιόχειας, η οποία κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από τον σεισμό στην Τουρκία.