Κοσμος

Θρήνος στη Συρία - Παγιδευμένοι στα χαλάσματα κάτοικοι μετά τον φονικό σεισμό

Αυξάνονται οι νεκροί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασώστες από τα «Λευκά Κράνη» στη Συρία έχουν μόλις βγάλει από τα χαλάσματα κάτοικο μετά τον σεισμό στη γειτονική Τουρκία
Διασώστες από τα «Λευκά Κράνη» στη Συρία έχουν μόλις βγάλει από τα χαλάσματα κάτοικο μετά τον σεισμό στη γειτονική Τουρκία @SyriaCivilDef/Twitter

Σεισμός Τουρκία - Ξεπέρασαν τις 1.600 οι νεκροί στη Συρία - Μάχη με τον χρόνο στα χαλάσματα δίνουν οι διασώστες

Στη Συρία τουλάχιστον 1.602 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και τους ισχυρούς μετασεισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα κτίρια να καταρρεύσουν και ιστορικά μνημεία να καταστραφούν.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι τουλάχιστον 812 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.449 έχουν τραυματιστεί στις επαρχίες -που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ- Χαλέπι, Λαττάκεια, Χάμα, Ιντλίμπ και Ταρτούς.

Σε άνω των 790 ανήλθε παράλληλα ο αριθμός των νεκρών και σε 2.200 των τραυματιών στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τα «Λευκά Κράνη», τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν εκεί.

Ο αριθμός των νεκρών στις περιοχές αυτές αναμένεται να αυξηθεί «δραματικά», σύμφωνα και πάλι με τους διασώστες, οι οποίοι έχουν ανασύρει από τα χαλάσματα και αρκετα παιδιά, όπως φαίνεται και στις εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media.

Περισσότεροι από 5.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι δήλωσε σήμερα Τρίτη (7/2) ότι ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία αυξήθηκε σε 3.419, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Τουρκία και τη Συρία σε πάνω από 5.000.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Οκτάι δήλωσε ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την αποστολή βοήθειας σε πληγείσες περιοχές καθώς και τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με τον Οκτάι, μόνο οχήματα διάσωσης και παροχής βοήθειας επιτρέπεται να κινούνται προς ή από το Χατάι, το Καχραμάνμαρας και το Αντιγιαμάν, τρεις από τις πλέον πληγείσες επαρχίες. «Οι επιχειρήσεις διάσωσης επικεντρώνονται σε αυτές τις τρεις επαρχίες καθώς και στη Μαλάτια» πρόσθεσε ο Οκτάι.

‘Are they dead or alive?’: thousands missing after Turkey earthquake

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ