Κοσμος

Υπάρχει ζωή στα χαλάσματα 203 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου

Νέα διάσωση γυναίκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάτοικοι στην πόλη Χατάι της Τουρκίας κάθονται δίπλα από έναν σωρό με ερείπια μετά τον σεισμό
Κάτοικοι στην πόλη Χατάι της Τουρκίας κάθονται δίπλα από έναν σωρό με ερείπια μετά τον σεισμό © EPA/MARTIN DIVISEK

Σεισμός Τουρκία - Γυναίκα ανασύρεται ζωντανή από τα ερείπια 203 ώρες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου

Στην Τουρκία μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια κτιρίου 203 ώρες μετά τον σεισμό.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην πόλη Χατάι στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα Τρίτη (14/2).

Στις εικόνες που μετέδωσαν η κρατική τηλεόραση στην Τουρκία φαίνονται οι διασώστες να έχουν τοποθετήσει τη γυναίκα στο φορείο, το οποίο σηκώνουν στον αέρα για να την οδηγήσουν στο ασθενοφόρο που περιμένει δίπλα στα ερείπια.

Η γυναίκα που απεγκλωβίστηκε ζωντανή 203 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία είναι τυλιγμένη με ειδικό ρουχισμό για το κρύο και την αντιμετώπιση της υποθερμίας.

Ακούγονται ακόμη φωνές από τα ερείπια κτιρίων στην Τουρκία

Νωρίτερα, τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει το συγκλονιστικό timelapse βίντεο με τους διασώστες πάνω στα χαλάσματα κτιρίου στην πολύπαθη πόλη Καχραμανμαράς.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν το πρωί ότι οι έρευνες για επιζώντες στα χαλάσματα ολοκληρώνονται, καθώς έχουν περάσει πλέον οκτώ 24ώρα από τον σεισμό που σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή στην Τουρκία και σε περιοχές στα βόρεια της Συρίας.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη διασώστες που συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες στα χαλάσματα πολυκατοικιών που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι» μέσα σε δευτερόλεπτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ