Κοσμος

«Efharisto poli file», το ευχαριστήριο πρωτοσέλιδο της Hurriyet για την βοήθεια της Ελλάδας

Η αναφορά στην προσφορά των ανδρών της ΕΜΑΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός Τουρκία: «Efharisto poli file», το ευχαριστήριο πρωτοσέλιδο της Hurriyet για την βοήθεια της Ελλάδας - Η αναφορά στην προσφορά των ανδρών της ΕΜΑΚ
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ευχαριστεί την Ελλάδα για τη συνδρομή και τη βοήθεια στις περιοχές που έπληξε ο φονικός σεισμός © Hurriyet

Σεισμός Τουρκία: «Efharisto poli file», το ευχαριστήριο πρωτοσέλιδο της Hurriyet για την βοήθεια της Ελλάδας - Η αναφορά στην προσφορά των ανδρών της ΕΜΑΚ

«EFHARISTO POLI FILE». Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησε στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet, ευχαριστώντας την Ελλάδα για τη συνδρομή και τη βοήθεια στις περιοχές που έπληξε ο φονικός σεισμός.

Το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρεται στην ομάδα διασωστών της ΕΜΑΚ και την επιστροφή τους στην Ελλάδα, μετά το πέρας της αποστολής τους.

«Η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης που ήρθε να βοηθήσει την Τουρκία μετά τον σεισμό, ολοκλήρωσε το έργο της και επέστρεψε στην Ελλάδα μια εβδομάδα αργότερα» αναφέρει ενώ συμπληρώνει τη δήλωση του επικεφαλής της 1ης ΕΜΑΚ Δημήτρη Ρούσσου στα ΜΜΕ:

«Αξιωματούχος της ελληνικής ομάδας, που έζησε πολύ συγκινητικές στιγμές, αποχαιρετώντας, είπε: ’’Ό,τι κάνουμε για τη χώρα μας, το ίδιο κάναμε και για την Τουρκία’’».

Μάλιστα, η Hurriyet αναφέρει το περιστατικό που οι άνδρες της ΕΜΑΚ ξέσπασαν σε επιφωνήματα χαράς και εναγκαλισμούς, μετά τη διάσωση 6χρονου κοριτσιού από τα συντρίμμια στην Αντιόχεια.

Τέλος, και η επιστροφή της ΕΜΑΚ στην Ελλάδα προβάλλεται στα τουρκικά ΜΜΕ. «Σαν ήρωες υποδέχτηκαν στην Αθήνα, την ελληνική ομάδα διάσωσης (ΕΜΑΚ), που διέμειναν στην Τουρκία για μια εβδομάδα και έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης», σημειώνουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ