- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόστιμο στον Ρίσι Σούνακ γιατί δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο
Η συγγνώμη του Βρετανού πρωθυπουργού
Βρετανία - Ρίσι Σούνακ: Η παραμονή σε αυτοκίνητο χωρίς ζώνη ασφαλείας και το πρόστιμο από την αστυνομία
Πρόστιμο στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ επέβαλλε η βρετανική αστυνομία, καθώς πρόσφατα επέβαινε σε αυτοκίνητο χωρίς να φορά τη ζώνη ασφαλείας. Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από ένα βίντεο που γύρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ενώ βρισκόταν εν κινήσει, προκειμένου να απευθυνθεί στους ακολούθους του στα social media.
Στο συγκεκριμένο βίντεο, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram, ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης μιλά με ενθουσιασμό για την πολιτική της εδαφικής εξισορρόπησης, καθισμένος στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου χωρίς να φορά τη ζώνη ασφαλείας του, ενώ ταξίδευε στη βόρεια Αγγλία. Ο Σούνακ, ζήτησε συγγνώμη την Πέμπτη (19.1), κάνοντας λόγο για ένα «μικρό λαθάκι, ένα λάθος κρίσης».
«Μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει ένα πρόσωπο να μην φορά ζώνη ασφαλείας ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο που κινείτο στο Λάνκασιρ, εκδώσαμε σήμερα κλήση (FPN) για έναν 42χρονο άνδρα από το Λονδίνο», ανακοίνωσε η αστυνομία του Λάνκασιρ στο Twitter. Ο πρωθυπουργός «αναγνωρίζει πλήρως ότι ήταν ένα λάθος και ζήτησε συγγνώμη. Βεβαίως, θα συμμορφωθεί με το πρόστιμο», αντέδρασε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Σύμφωνα με το BBC, η κλήση για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας ως επιβάτης αυτοκινήτου ανέρχεται στις 100 λίρες στερλίνες (114,2 ευρώ) και μπορεί να φθάσει τις 500 στερλίνες (571 ευρώ) εάν η υπόθεση παραπεμφθεί στο δικαστήριο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρίσι Σούνακ παίρνει πρόστιμο. Όταν ήταν υπουργός Οικονομικών του Μπόρις Τζόνσον, του επιβλήθηκε πρόστιμο για το λεγόμενο σκάνδαλο «Partygate», επειδή παρίστατο σε μια συγκέντρωση για τα γενέθλια του πρωθυπουργού, παραβιάζοντας τους κανονισμούς κατά του κορωνοϊού.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.