- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και επίθεση στον Economist
«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει» - Υποστηρίζει ότι ο εξοπλισμός των νησιών παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης
Ερντογάν: Η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης εξοπλίζοντας τα νησιά, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος - Απειλές προς Μητσοτάκη και επίθεση σε Economist.
Ο Economist δεν μπορεί να καθορίσει την τύχη της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιδρώντας έντονα σε εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού περιοδικού, εξαπολύοντας παράλληλα νέα επίθεση κατά της Ελλάδας.
Με τίτλο «Η ανατέλλουσα δικτατορία της Τουρκίας», ο Economist φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για την Τουρκία ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα.
«Όσο περισσότερο παραμένει στην εξουσία τόσο πιο αυταρχικός γίνεται», αναφέρει μεταξύ άλλων το βρετανικό περιοδικό.
Μετά από έντονες αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα: «Καθορίζει το βρετανικό περιοδικό τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι πει ο λαός μου γίνεται στην Τουρκία. Το βρετανικό περιοδικό δεν μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους.
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, που κατηγόρησε χθες τον Economist για «φτηνή προπαγάνδα».
Ερντογάν: Επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο Νταβός
Παράλληλα, σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, απαντώντας σε δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Ελλάδα προβαίνει σε μέτρα αντίθετα τόσο με τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και με άλλες συμφωνίες, με το να εξοπλίζει νησιά του Αιγαίου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα δεν θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία και ότι οι δύο χώρες μπορούν να καταβάλλουν προσπάθειες για να μειώσουν τις εντάσεις στην περιοχή.
«Αυτές οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής ειδικότερα», είπε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι σε διεθνείς συναντήσεις η Τουρκία λέει ό,τι είναι αναγκαίο αναφορικά με την Ελλάδα.
«Οπότε, αυτοί (η Ελλάδα) θα φροντίσουν τον εαυτό τους» προσέθεσε ο Τούρκος ηγέτης.
Υποστήριξε ακόμα πως η Άγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα εφόσον «δεν τα βάζει» με την Τουρκία στο Αιγαίο.
«Λένε: "Η Τουρκία κατασκεύασε έναν πύραυλο που ονομάζεται Typhoon. Τι θα γίνει αν αυτός πλήξει την Αθήνα;" Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα να πλήξουμε την Αθήνα, αρκεί να ενεργείς έξυπνα» πρόσθεσε.
«Κοίτα Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις ένα λάθος» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.