- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχεται χειμώνας στην Ευρώπη: Εκτεταμένες χιονοπτώσεις από σήμερα
Η πρόγνωση για ύψη ακόμα και πάνω από 2 μέτρα
Καιρός: Έρχονται από σήμερα εκτεταμένες χιονοπτώσεις σε Ευρώπη και βορειοδυτική Αφρική
Πολύ ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να προκαλέσουν εκτεταμένες χιονοπτώσεις που θα πλήξουν από σήμερα την Ευρώπη και τη Βορειοδυτική Αφρική.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, πολύ ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να καλύψουν κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, καθώς και τη Βορειοδυτική Αφρική, προκαλώντας εκτεταμένες χιονοπτώσεις. Κατά τόπους αναμένονται πολύ μεγάλα αθροιστικά ύψη χιονιού (έως και πάνω από 2 μέτρα), ιδιαίτερα στις Άλπεις, στους ορεινούς όγκους της Ιβηρικής Χερσονήσου και στα ορεινά των Δυτικών Βαλκανίων.
Η μεταφορά των ψυχρών αερίων μαζών προς τις προαναφερθείσες περιοχές θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16/1 και θα κορυφωθεί κατά το διάστημα Τετάρτη 18/1 - Σάββατο 21/1. Ενδεικτικό της έντασης της ψυχρής εισβολής είναι το ότι οι αέριες μάζες θα είναι κατά τόπους 10-12 βαθμούς ψυχρότερες από τις κανονικές τους για την εποχή τιμές.
Το αίτιο για την εκδήλωση αυτής της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας βρίσκεται 10 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης και έχει να κάνει με την κίνηση του αεροχειμάρρου. Ο αεροχείμαρρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η κίνησή του καθορίζει τη δημιουργία και την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων.
Τις επόμενες ημέρες ο πολικός αεροχείμαρρος, κατευθυνόμενος από τον Καναδά προς την Ευρώπη, θα εκτοπιστεί βορειότερα από τη μέση κλιματική του θέση στην περιοχή της Γροιλανδίας, ενώ στη συνέχεια θα στραφεί απότομα προς Νότο και θα αποκτήσει τροχιά προς τη Βρετανία, την Ιβηρική Χερσόνησο και τη Βορειοδυτική Αφρική, μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο πολύ ψυχρές αέριες μάζες κατά κύματα νοτιότερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.