- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καιρός: Σε αναμονή εκτεταμένων χιονοπτώσεων σε Ευρώπη και βορειοδυτική Αφρική
Επιτέλους οι φίλοι του σκι θα δουν χιόνι στα βουνά και στα χιονοδρομικά κέντρα. Πολύ ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να καλύψουν κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας την Κεντρική και τη Δυτική Ευρώπη, καθώς και τη Βορειοδυτική Αφρική, προκαλώντας εκτεταμένες χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Κατά τόπους αναμένονται πολύ μεγάλα αθροιστικά ύψη χιονιού (έως και πάνω από δύο μέτρα), ιδιαίτερα στις 'Αλπεις, στους ορεινούς όγκους της Ιβηρικής χερσονήσου και στα ορεινά των Δυτικών Βαλκανίων. Η μεταφορά των ψυχρών αερίων μαζών προς τις προαναφερθείσες περιοχές θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16/01 και θα κορυφωθεί κατά το διάστημα Τετάρτη 18/01 - Σάββατο 21/01. Ενδεικτικό της έντασης της ψυχρής εισβολής είναι το γεγονός ότι οι αέριες μάζες θα είναι κατά τόπους 10-12 βαθμούς ψυχρότερες από τις κανονικές τους για την εποχή τιμές.
Το αίτιο για την εκδήλωση αυτής της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας βρίσκεται 10 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης και έχει να κάνει με την κίνηση του αεροχειμάρου. Ο αεροχείμαρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η κίνησή του καθορίζει τη δημιουργία και την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων.
Τις επόμενες ημέρες ο πολικός αεροχείμαρος, κατευθυνόμενος από τον Καναδά προς την Ευρώπη, θα εκτοπιστεί βορειότερα από την μέση κλιματική του θέση στην περιοχή της Γροιλανδίας, ενώ στη συνέχεια θα στραφεί απότομα προς νότο και θα αποκτήσει τροχιά προς τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιβηρική Χερσόνησο και τη Βορειοδυτική Αφρική, μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο πολύ ψυχρές αέριες μάζες κατά κύματα νοτιότερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.