- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πυρά» της Χεζμπολάχ κατά του Charlie Hebdo για τα σκίτσα του Αλί Χαμενεΐ
Καλεί το Παρίσι να λάβει μέτρα κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού
Charlie Hebdo: Καταδίκη της Χεζμπολάχ για τη δημοσίευση σκίτσων για τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ - Καλεί το Παρίσι να λάβει μέτρα κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού
Η Χεζμπολάχ, η ισχυρή φιλοϊρανική οργάνωση του Λιβάνου, καταδίκασε σήμερα τη δημοσίευση σκίτσων για τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ από το Charlie Hebdo, και κάλεσε το Παρίσι να λάβει μέτρα κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού.
«Η Χεζμπολάχ καταδικάζει έντονα αυτήν την αποτρόπαια πράξη (...) καλούμε τους ελεύθερους και έντιμους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να την καταδικάσουν», αναφέρει το σιιτικό κόμμα σε ανακοίνωσή του, στην οποία ωστόσο δεν καλεί σε διαδηλώσεις.
Το Charlie Hebdo δημοσίευσε στις 4 Ιανουαρίου σειρά από σκίτσα για τον ανώτατο θρησκευτικό και πολιτικό ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προκαλώντας την οργή της Τεχεράνης.
«Ο ιμάμης Χαμενεΐ δεν είναι απλώς ο ηγέτης μιας μεγάλης χώρας, είναι το θρησκευτικό σημείο αναφοράς για δεκάδες εκατομμύρια πιστούς», υπογράμμισε η Χεζμπολάχ.
Το σιιτικό κίνημα «καλεί την γαλλική κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα για να τιμωρήσει τους δράστες της ενέργειας αυτής, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αυτό που είναι ιερό και προσέβαλαν την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου έθνους».
Σε αντίδραση στη δημοσίευση των σκίτσων αυτών, το Ιράν έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών στο Ιράν (IFRI), που υπάγεται στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Την Κυριακή εξάλλου αρκετές δεκάδες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη, όπου έκαψαν γαλλικές σημαίες.
Το Charlie Hebdo ανακοίνωσε ότι δημοσίευσε τα σκίτσα σε ένδειξη υποστήριξης προς το λαό του Ιράν, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται εδώ και αρκετούς μήνες από άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από τον θάνατο στις 16 Σεπτεμβρίου της 22χρονης Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί, μετά την σύλληψή της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη γιατί δεν φορούσε "σωστά" τη μαντίλα της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.