Κοσμος

Χριστούγεννα στο «ψυγείο» για τις ΗΠΑ - Χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται όσο η κακοκαιρία «Έλιοτ» μένει ανυποχώρητη

Εξετάζονται οι αεροπορικές για τις ακυρώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στις ΗΠΑ - Σωστικά συνεργεία στο Μπάφαλο
© EPA / JOSH THERMIDOR

Χιονοκαταιγίδα «Έλιοτ»: Αγωνία για τις καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ - Χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις - Οι έρευνες των Αρχών.

Ακόμα μία ημέρα θύελλας στις ΗΠΑ, ακόμα περισσότερα σκηνικά ταλαιπωρίας και χάυς στα αεροδρόμια των πολιτειών που αντιμετωπίζουν τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και την κακοκαιρία «Έλιοτ».

Ολοένα περισσότερες πτήσεις ματαιώνονται, ειδικά από την αεροπορική SouthWest Airlines, που τις τελευταίες ημέρες εξακολουθεί να ακυρώνει κατά χιλιάδες τις πτήσεις της. Η αεροπορική εταιρεία εκτός από την δυσαρέσκεια των πελατών, βρίσκεται και στο μικροσκόπιο των ομοσπονδιακών αρχών, που θέλουν να εξακριβώσουν τι πήγε τόσο λάθος με τον προγραμματισμό του αεροπορικού προγραμματισμού της.

Κι αυτό διότι, μόλις χθες ακύρωσε περισσότερες από 2.500 πτήσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός πτήσεων που ακυρώθηκαν από και προς τις ΗΠΑ δεν ξεπερνούσε τις 2.747. Για σήμερα, Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε άλλες 2.300 ακυρώσεις.

Παράλληλα, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτγκιγκ, δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα διερευνήσουν τα αίτια των χιλιάδων ακυρώσεων, αλλά και κατά πόσο η SouthWest εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την κάλυψη των διατροφών και διαμονών όσων βλέπουν την πτήση τους να ακυρώνεται.

Να θυμίσουμε πως τα προβλήματα στις πολιτείες που έχουν μπει στην... κατάψυξη, παραμένουν. Πάνω από 60 νεκροί έχουν καταγραφεί, ενώ πολίτες δίνουν μάχη να απομακρύνουν τους όγκους του χιονιού που κάλυψαν τα πάντα.

Ο τραγικός απολογισμός στην κομητεία Ίρι που βρίσκεται και το Μπάφαλο, έχει φτάσει τους 34 νεκρούς. Την ίδια ώρα, ο Μαρκ Πόλονκαρζ, αξιωματούχος των αρχών της κομητείας, «τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τις σορούς των θυμάτων και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον είναι να αξιολογήσουμε κατά πόσο κάθε θάνατος συνδέεται με τη χιονόπτωση και το πολικό κρύο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ