Κοσμος

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου - Η αναφορά στην Ελισάβετ

«Υπάρχει πίστη για να αγγίξει κάποιος την εξαιρετική ικανότητα του καθενός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλιάς Κάρολος
© Victoria Jones - Pool/Getty Images

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρώτο χριστουγεννιάτικο διάγγελμά του ως μονάρχης – Τι είπε για τη βασίλισσα Ελισσάβετ και την ακρίβεια

O βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος επικαλέστηκε την εκλιπούσα μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ στο πρώτο χριστουγεννιάτικο διάγγελμα του, ως μονάρχης προς το έθνος, μιλώντας για την πίστη του στον ανθρωπισμό σε μία περίοδο «μεγάλου άγχους και δυσκολιών».

Ο Κάρολος είπε ότι μοιράζεται με «όλη του την καρδιά» την πίστη της μητέρας του στο Θεό και στο λαό. Ο ίδιος μιλούσε από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου αναπαύεται η θανούσα βασίλισσα, από το οποίο η Ελίζαμπεθ εκφώνησε το χριστουγεννιάτικο διάγγελμά της το 1999.

«Υπάρχει πίστη για να αγγίξει κάποιος την εξαιρετική ικανότητα του καθενός, με καλοσύνη και συμπάθεια, με τις ζωές των άλλων και τη λάμψη του φωτός στον κόσμο γύρω τους», είπε ο Κάρολος.

«Σε αυτούς τους καιρούς του μεγάλου άγχους και της δυσκολίας, κυρίως για όσους παγκοσμίως βρίσκονται αντιμέτωποι με πολεμικές διαμάχες ή φυσικές καταστροφές ή για όσους στο εσωτερικό, βρίσκουν τρόπους για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και για να κρατήσουν τις οικογένειές τους χορτάτες και ζεστές - το βλέπουμε στην ανθρωπιά των λαών».

Ο Κάρολος απέτισε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, φόρο τιμής στις φιλανθρωπικές οργανώσεις αλλά και στους εργαζόμενους στους κλάδους υγείας και φροντίδας.

Ο 74χρονος μίλησε για το πώς «οι εκκλησίες, οι συναγωγές, τα τεμένη, οι ναοί και οι χώροι λατρείας των Σιχ» έχουν ενωθεί για να ταΐσουν τους πεινασμένους.

Το διάγγελμα του βασιλιά έκλεισε μία χαοτική χρονιά για τη Βρετανία μετά από τα χρόνια κυριαρχίας του κορωνοϊού, αλλά και του Brexit.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.