- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Έλον Μασκ δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ποιος τον εκθρόνισε από την κορυφή
Έλον Μασκ: Δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ποιος τον εκθρόνισε από την κορυφή - Η αγορά του Twitter και η πτώση της Tesla
Ο Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά την απότομη πτώση της αξίας των μετοχών του στην Tesla.
Σύμφωνα τόσο με το Forbes όσο και με το Bloomberg, ο Μασκ ξεπεράστηκε στην κορυφή από τον Μπερνάρ Αρνό, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH.
Ο Μασκ είναι διευθύνων σύμβουλος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla, με αναφερόμενη συμμετοχή περίπου 14%. Ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου Twitter ύψους 44 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με το Forbes, ο Μασκ αξίζει τώρα περίπου 178 δισ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, ο Μπερνάρ Αρνό έχει αξία 188 δισ. δολάρια.
Η συμφωνία του Μασκ με το Twitter ολοκληρώθηκε μόνο μετά από μήνες νομικής διαμάχης και ορισμένοι ανέφεραν την απόσπαση της προσοχής από την εξαγορά ως έναν από τους παράγοντες που οδήγησαν στην πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla.
Αφού δημιούργησε μερίδιο στο Twitter στις αρχές του έτους, ο Μασκ έκανε την προσφορά του ύψους 44 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο, αν και πολλοί θεώρησαν ότι η προσφορά αυτή ήταν πολύ υψηλή.
Τον Ιούλιο, αποσύρθηκε από τη συμφωνία, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.
Τελικά, όμως, η συμφωνία ολοκληρώθηκε και ο Μασκ έγινε ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας. Ο Dan Ives από την επενδυτική εταιρεία Wedbush Securities δήλωσε ότι το "τσίρκο" γύρω από τη συμφωνία με το Twitter επιβάρυνε την τιμή της μετοχής της Tesla.
Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την αγορά του, γεγονός που συνέβαλε στην πτώση των μετοχών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πιο σκληρή επίθεση» προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Στους 450.000 έφθασαν οι εκτοπισμένοι από τον Λίβανο
«Όσοι δεν καταθέσουν τα όπλα θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που το Τελ Αβίβ πλήττει εθνικές υποδομές του Ιράν
Απορρίφτηκε το αίτημα Τραμπ για άνευ όρων παράδοση της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους κατά του Ιράν
«Εχθρό» χαρακτήρισε το Ιράν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει μετά την επίθεση στο Ιράν να στραφεί προς την Κούβα
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν έκαστο έως 24 πυραύλους κρουζ
«Είμαστε σε αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.