- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H Amazon κατηγορείται ότι παρακρατά τα φιλοδωρήματα των οδηγών της
Δέχθηκε αγωγή από εισαγγελέα της Ουάσιγκτον
Amazon: Aγωγή για παρακράτηση του φιλοδωρήματος των οδηγών της
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) ισχυρίστηκε ότι η Amazon κράτησε τα φιλοδωρήματα των οδηγών για μια περίοδο 2-1/2 ετών και σταμάτησε την πρακτική αυτή αφού έμαθε για την έρευνα της Επιτροπής το 2019, ανέφερε η FTC το 2021.
Οι οδηγοί της Amazon Flex χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα για να παραδώσουν αγαθά και είδη παντοπωλείου που παραγγέλνονται μέσω προγραμμάτων, όπως το Prime Now και το Amazon Fresh.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουάσιγκτον Καρλ Ρέισιν δήλωσε ότι η εταιρεία «ξεγέλασε τους καταναλωτές και τους έκανε να νομίζουν ότι αυξάνει την αποζημίωση των οδηγών, όταν η Amazon στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί τα φιλοδωρήματα για να μειώσει το δικό της εργατικό κόστος και να αυξήσει τα κέρδη της» μέσω της υπηρεσίας Amazon Flex.
Η Amazon «μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να λογοδοτήσει και την επιβολή κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε αστικών κυρώσεων, για τη ζημία που υπέστησαν οι καταναλωτές», ανέφερε ο Ρασίν. «Όταν μια εταιρεία συλλαμβάνεται να κλέβει τους εργαζομένους της, δεν αρκεί να επιστρέψει το ποσό που κλάπηκε. Η κλοπή από τους εργαζόμενους είναι κλοπή και απαιτούνται σημαντικές κυρώσεις για να αποθαρρυνθεί αυτή η παράνομη συμπεριφορά στο μέλλον».
Η αγωγή, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Περιφέρειας της Κολούμπια, ζητά αστικές κυρώσεις για κάθε παράβαση και δικαστική εντολή για να απαγορευτεί στην Amazon να επαναλάβει την πρακτική αυτή.
Πέρυσι, στο πλαίσιο διακανονισμού με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, η Amazon κατέβαλε 61,7 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερους από 140.000 οδηγούς.
Το 2021 η εταιρεία αρνήθηκε τις κατηγορίες ο τρόπος με τον οποίο ανέφερε τις αμοιβές των οδηγών δεν ήταν σαφής. «Προσθέσαμε πρόσθετη σαφήνεια το 2019 και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αφήσουμε αυτό το θέμα πίσω μας», δήλωσε τότε εκπρόσωπος της Amazon.
Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ δέχεται εκ νέου επιθέσεις από αμερικανικά συνδικάτα ότι λειτουργεί υπό κακές συνθήκες για τους εργαζομένους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.