- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ακτιβιστές για το κλίμα πέταξαν μπογιές στη Σκάλα του Μιλάνου (βίντεο)
Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις
Ιταλία: Ακτιβιστές έριξαν μπογιές στην είσοδο της διάσημης Σκάλας του Μιλάνου - Βίντεο από τη στιγμή του συμβάντος
Ακτιβιστές υπέρ του κλίματος πέταξαν μπογιές στην είσοδο της Σκάλας του Μιλάνου πριν ακριβώς από την έναρξη της σεζόν, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Ακτιβιστές έχουν πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες διαμαρτυρίες σε όλη την Ευρώπη, βάζοντας στόχο, σε μερικές περιπτώσεις, μουσεία και έργα τέχνης για να ζητήσουν αποτελεσματικότερη δράση για την αντιμετώπιση της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.
Η κίνηση Ultima Generazione (UG, Τελευταία Γενιά) ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για τις διαμαρτυρίες στο Μιλάνο.
Environmental activist from the 'Last Generation' (Ultima Generazione) smear with paint the facade of La Scala theatre during a group's action in Milan on December 7, 2022, aiming at raise awareness about climate change on the day of La Scala's new season's opening. For @afpphoto pic.twitter.com/AGJez8PXry
— Piero Cruciatti (@pcruciatti) December 7, 2022
Η ομάδα των διαδηλωτών ύψωσε ένα πανό που έγραφε «Ultima Generazione - Όχι Αέριο, Όχι Άνθρακας» και έριξε μπλε και ροζ μπογιά στην είσοδο της Λα Σκάλα. Πέντε άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, και οδηγήθηκαν στο τμήμα για ταυτοποίηση, ενώ πρόκειται να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Συνεργεία καθαρισμού αφαίρεσαν γρήγορα την μπογιά από την είσοδο του θεάτρου.
Η Λα Σκάλα θα ανοίξει σήμερα τη σεζόν 2022-23 με μια παράσταση της ρωσικής όπερας «Μπόρις Γκοντούνοφ» που έχει συνθέσει ο Μόντεστ Μουσόργκσκι. Στην πρεμιέρα αναμένεται να παρευρεθεί η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι για πρώτη φορά ως επικεφαλής της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Στη διάρκεια του περασμένου μήνα, ακτιβιστές της Ultima Generazione είχαν ρίξει σούπα σε έργο του Βαν Γκογκ στη Ρώμη, ένα μαύρο υγρό σε πίνακα του Γκούσταβ Κλιμτ στη Βιέννη και αλεύρι σ' ένα σπορ αυτοκίνητο, το οποίο έχει ζωγραφίσει ο αμερικανός καλλιτέχνης της ποπ αρτ Άντι Γουόρχολ και είχε εκτεθεί στο Μιλάνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.