- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κίνα: Οι αρχές ανακοίνωσαν χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων - Τα τρία χρόνια αυστηρότητας
Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων κατά της covid-19, επιτρέποντας σε όσους έχουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα να παραμένουν σε απομόνωση στο σπίτι τους και περιορίζοντας την υποχρεωτικότητα των τεστ.
Με βάση τις νέες συστάσεις που παρουσίασε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, το αντίστοιχο του υπουργείου Υγείας, «όσοι είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα μπορούν να παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους με ενισχυμένη εποπτεία της υγείας τους και θα μπορούν να διακομίζονται στα νοσοκομεία για θεραπεία εγκαίρως, αν η κατάστασή τους επιδεινωθεί».
Παράλληλα η Κίνα θα περιορίσει και άλλο την υποχρεωτικότητα των τεστ και πλέον δεν θα είναι απαραίτητο να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ covid όσοι ταξιδεύουν σε άλλη επαρχία.
Εξάλλου «θα μειωθεί περαιτέρω η χρήση των νουκλεϊκών τεστ και θα μειωθεί η συχνότητά τους», την ώρα που μέχρι σήμερα ήταν απαραίτητο οι κάτοικοι της Κίνας να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ πολλές φορές την εβδομάδα προκειμένου να μπορούν να εισέρχονται σε δημόσιους χώρους.
Τα τρία χρόνια αυστηρότητας
Επί σχεδόν τρία χρόνια οι αρχές στην Κίνα αντιμετώπιζαν την covid-19 σαν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ασθένεια, αλλά από την προηγούμενη εβδομάδα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν αλλάξει ρητορική, επισημαίνοντας ότι ο νέος κορονοϊός έχει πλέον μειωμένη ικανότητα να προκαλέσει τον θάνατο των ασθενών. Κάποιοι Κινέζοι ειδικοί επεσήμαναν ότι η covid δεν είναι πιο θανατηφόρα από την εποχική γρίπη.
Η καραντίνα στο σπίτι για όσους ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα αποτελεί σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς στην Κίνα, καθώς νωρίτερα φέτος επιβάλλονταν lockdown σε ολόκληρες κοινότητες, κάποιες φορές επί εβδομάδες, μετά τον εντοπισμό ενός και μόνου κρούσματος.
Οι κανόνες για την καραντίνα είχαν χαλαρώσει κάπως ήδη από τον προηγούμενο μήνα και προέβλεπαν την επιβολή lockdown μόνο στα συγκροτήματα κατοικιών όπου εντοπίζονταν κρούσματα.
Όμως από τώρα και στο εξής, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, οι περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να ορίζονται ξεκάθαρα ανά κτίριο, μονάδα, όροφο και νοικοκυριό και δεν θα πρέπει να επεκτείνονται αυθαίρετα σε ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών και κοινότητες.
Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες μετά την επίσημη δημοσίευση ανησυχητικών στοιχείων για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως: τον Νοέμβριο οι εξαγωγές και οι εισαγωγές στην Κίνα κατέρρευσαν, λόγω της αυστηρής πολιτικής της "μηδενικής covid" και της υποτονικής ζήτησης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.