Βρετανία: Ραγδαία αύξηση των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να πληρώσουν το νερό
Επιβαρυμένοι οι οικιακοί προϋπολογισμοί
Βρετανία: Κατά 33% αυξήθηκαν τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού
Κατά 33% αυξήθηκαν από τον Μάιο τα νοικοκυριά στην Αγγλία και την Ουαλία, που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού, σύμφωνα με μια έκθεση της ρυθμιστικής αρχής υδροδότησης, καθώς η αύξηση του κόστους διαβίωσης επηρεάζει τους οικιακούς προϋπολογισμούς.
Η Ofwat, η αρχή που επιβλέπει τις εταιρείες υδροδότησης και αποχέτευσης στην Αγγλία και την Ουαλία, ανέφερε ότι σύμφωνα με μια έρευνα της Savanta σε 2.328 καταναλωτές, που διενεργήθηκε μεταξύ 4-13 Οκτωβρίου, διαπίστωσε ότι το ποσοστό εκείνων που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς έφτασε το 20%, από 15% που ήταν τον Μάιο.
Οι λογαριασμοί της ενέργειας παραμένουν πάντως το βασικό πρόβλημα των καταναλωτών. Το 37% των ερωτηθέντων είπαν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τον λογαριασμό του αερίου (από 29% τον Μάιο) και το 35% τον λογαριασμό του ηλεκτρικού (από 27% προηγουμένως).
Από εκείνους που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ένας στους τρεις (33%) είπε ότι ζήτησε να δανειστεί χρήματα από φίλους και συγγενείς. Το 17% χρησιμοποίησε πιστωτικές κάρτες για να τους πληρώσει και το 13% πήρε ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο.
Ο πληθωρισμός στη Βρετανία έφτασε το 11,1% τον Οκτώβριο, στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 41 χρόνια, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών στην ενέργεια.
Τα δύο τρίτα εκείνων που μετείχαν στην έρευνα της Ofwat είπαν ότι πιστεύουν ότι η οικονομική κατάστασή τους θα επιδεινωθεί τον επόμενο χρόνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.