Ελλαδα

Μήνυμα 112 σε Χαλκιδική, Πιερία, Θεσσαλία και Μαγνησία λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη στη Σκόπελο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μήνυμα 112 σε Χαλκιδική, Πιερία, Θεσσαλία και Μαγνησία λόγω κακοκαιρίας
© EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Κακοκαιρία «Άριελ»: Μήνυμα του 112 σε Χαλκιδική, Πιερία, Θεσσαλία και Μαγνησία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Άριελ» που πλήττει τη χώρα, με τους κατοίκους πολλών περιοχών να έχουν λάβει μήνυμα από το 112.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Τετάρτης μήνυμα έλαβαν οι κάτοικοι ης Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στις περιοχές αυτές.

Για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από σήμερα (30/11, 17:00) έως μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 1/12» προειδοποιούν τα μηνύματα που έστειλε το 112 στους κατοίκους. «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», καταλήγει η ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας.

Κακοκαιρία Ariel: Μήνυμα του 112 σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Υπενθυμίζεται ότι μήνυμα για την κακοκαιρία Ariel εστάλη από το 112 και στους κατοίκους και επισκέπτες της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, καλώντας τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή.

Στο μήνυμα του 112 γίνεται έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον προκύψουν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρή βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου συστήνει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή τις βραδινές ώρες της Τετάρτης. 

Κακοκαιρία Ariel - Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη στη Σκόπελο

Την ίδια ώρα, την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σκοπέλου για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, αποφάσισε ο Δήμαρχος Σκοπέλου, σύμφωνα με το thenewspaper.

Η απόφαση πάρθηκε καθώς η περιοχή πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα -έντονη βροχόπτωση, θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες- τα οποία θα συνεχιστούν έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και θα πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ