- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ζελένσκι καταγγέλλει «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» μετά τις νέες ρωσικές επιθέσεις
Ουκρανικές πόλεις ξανά στο σκοτάδι εν μέσω ψύχους
Πόλεμος στην Ουκρανία - Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον ΟΗΕ: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» μετά τις νέες ρωσικές επιθέσεις
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε χθες Τετάρτη έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει δράση για να σταματήσει τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ζωτικής σημασίας ενεργειακών υποδομών, εξαιτίας των οποίων πολλές ουκρανικές πόλεις βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι εν μέσω ψύχους.
Ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να καταδικάσει τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, κάτι πάντως απίθανο να συμβεί με δεδομένο ότι η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος του με δικαίωμα βέτο.
Ένα «κράτος-τρομοκράτης» δεν μπορεί να συμμετέχει σε ψηφοφορίες του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είπε ο ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος προσκάλεσε αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Ουκρανία για να διαπιστώσει τις καταστροφές που έχουν προκληθεί σε ενεργειακές υποδομές εξαιτίας των ρωσικών επιθέσεων.
Αφού κατηγόρησε τη Μόσχα για εργαλειοποίηση της ενέργειας, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι «ο ΟΗΕ μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να μην είναι όμηρος ενός διεθνούς τρομοκράτη - της Ρωσίας».
Ο Ζελένσκι υπογράμμισε πως εξαιτίας των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές της χώρας του υποφέρουν όχι μόνο οι Ουκρανοί αλλά και οι κάτοικοι γειτονικών χωρών. Όταν ο υδράργυρος υποχωρεί κάτω από το μηδέν και δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και νερό, αυτό ισοδυναμεί με «όπλο μαζικής καταστροφής, προφανές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Πόλεμος στην Ουκρανία - Διαμαρτυρία του πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την εμφάνιση του ουκρανού προέδρου μέσω βιντεοσύνδεσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η οποία - όπως είπε - ήταν αντίθετη με τους κανονισμούς. Παράλληλα απέρριψε «τις απερίσκεπτες απειλές και τα τελεσίγραφα» από την Ουκρανία και τους συμμάχους της.
Ο Νεμπένζια υποστήριξε ότι καταστροφές σε υποδομές της Ουκρανίας προκλήθηκαν από πυραύλους της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και ζήτησε από τη Δύση να σταματήσει να εξοπλίζει το Κίεβο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.