Κοσμος

«Χωρίς ρεύμα το μισό Κίεβο μετά τις επιθέσεις», λέει ο δήμαρχος

«Έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη την Ουκρανία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Χωρίς ρεύμα το μισό Κίεβο μετά τις επιθέσεις», λέει ο δήμαρχος
Κίεβο - Αρχείο © EPA/VADYM SARAKHAN

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι του Κιέβου είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», δηλώνει ο δήμαρχος

«Τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι του Κιέβου είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τη μαζική επίθεση ρωσικών πυραύλων», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

«Στην πρωτεύουσα, τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», έγραψε στο Telegram. «(Ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης) προκάλεσε έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη την Ουκρανία, κυρίως στο Κίεβο, για να εξισορροπήσει το δίκτυο».

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Κίεβο. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, καπνός υψώθηκε πάνω από την πόλη.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά από συναγερμό για αεροπορικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, ώρες αφότου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βιντεοκλήσης στους ηγέτες της ομάδας των χωρών της G20 που συναντώνται στο Μπαλί.

«Η Ρωσία απάντησε στην δυνατή ομιλία του Ζελένσκι στην G20 με μια νέα πυραυλική επίθεση. Πιστεύει κανείς ότι το Κρεμλίνο θέλει πραγματικά την ειρήνη; Θέλει υποταγή. Αλλά στο τέλος της ημέρας, οι τρομοκράτες πάντα χάνουν» έγραψε στο Twitter, ο επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών Άντριι Γιερμάκ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ