- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Στη Φλόριντα, ο 25χρονος Μάξγουελ Φροστ γίνεται ο πρώτος αντιπρόσωπος της «γενιάς Ζ» στο αμερικανικό Κογκρέσο
Ο Μάξγουελ Φροστ, Δημοκρατικός ηλικίας 25 ετών, έγινε χθες Τρίτη το πρώτο μέλος της «γενιάς Ζ» που θα καταλάβει έδρα στο αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς κέρδισε στη Φλόριντα έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.
Υποψήφιος σε περιφέρεια της Φλόριντας η οποία σε γενικές γραμμές υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς, εκτιμάται πως κέρδισε την έδρα από τα δίκτυα CBS και CNN.
«Νικήσαμε», έγραψε με όλα τα γράμματα κεφαλαία και τέσσερα θαυμαστικά ο νέος βουλευτής. «Γράφτηκε ιστορία για τους πολίτες της Φλόριντας, για τη γενιά Ζ και για όλους όσοι πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε.
Ο νεαρός Αφροαμερικανός, μεγαλωμένος από μητέρα που τον υιοθέτησε, κουβανικής καταγωγής, μάλλον θα ξεχωρίζει τα επόμενα χρόνια ανάμεσα στους δεκάδες λευκούς με γκρίζα μαλλιά, που απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος των μελών του αμερικανικού κοινοβουλίου: στην κάτω Βουλή, ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 58 έτη.
«Χρειαζόμαστε αυτή την αντιπροσώπευση στο Κογκρέσο», πολιτικούς που «μοιάζουν» με τους νέους της χώρας «και ξέρουν τι περνούν», δήλωνε τον Οκτώβριο ο κ. Φροστ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Μέλος της «γενιάς Ζ», με άλλα λόγια των σημερινών εφήβων και νέων, ανήκει επίσης στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών. Προβάλλει μηνύματα όπως η ανάγκη να δοθεί αγώνας για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, να αποτραπεί η κλιματική αλλαγή, ενώ τονίζει ακόμη πως πρέπει να καταπολεμηθεί η βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων.
Ο νεαρός καταπιάστηκε με την πολιτική στα 15 του χρόνια, συγκλονισμένος όπως πολλοί συμπατριώτες του από τη σφαγή στο πρωτοβάθμιο σχολείο Σάντι Χουκ (Κονέτικατ) το 2012.
Έγινε αργότερα ένας από τους εθνικούς αντιπροσώπους της οργάνωσης March for Our Futures («Πορεία για το μέλλον μας»), κινήματος που ιδρύθηκε μετά τη νιοστή σφαγή σε σχολείο, σε λύκειο στη Φλόριντα.
Στο Νιου Χάμσιρ, έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων διεκδικεί άλλη μια εκπρόσωπος της «γενιάς Ζ»: η Κάρολαϊν Λέβιτ, επίσης 25 ετών, υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων.
Μολονότι έχουν την ίδια ηλικία, οι δύο υποψήφιοι δεν θα μπορούσαν να απέχουν περισσότερο από πολιτική άποψη. Η λευκή, πιστή χριστιανή, παθιασμένη οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ κυρία Λέβιτ συνηγορεί υπέρ της μείωσης των φόρων και της επιβολής αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορα των ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.