- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλγαρία: Νεκρός αστυνομικός στα σύνορα με την Τουρκία
Πήγε να επιθεωρήσει ένα κομμένο σημείο στον φράχτη
Βουλγαρία: Νεκρός αστυνομικός στα σύνορα με την Τουρκία - Δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά
Ένας Βούλγαρος αστυνομικός που περιπολούσε στα σύνορα με την Τουρκία, σε ένα πλαίσιο ισχυρής μεταναστευτικής πίεσης, σκοτώθηκε χθες, Δευτέρα, βράδυ από πυρά που προήλθαν από το τουρκικό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Ο άνδρας, 30 ετών, εφοδιασμένος με έναν φακό, κατέβηκε από το όχημά του κοντά στο χωριό Γκόλιαμ Ντερβέντ, αφού παρατήρησε ένα κομμένο σημείο στον φράχτη από συρματόπλεγμα που καλύπτει σχεδόν στο σύνολό τους τα 259 χλμ. των συνόρων.
«Τότε εκτοξεύθηκαν πυρά και πέθανε επί τόπου» από μια σφαίρα στο κεφάλι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πέταρ Τοντόροφ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, έπειτα από μια επίσκεψη στο σημείο.
Ένας στρατιώτης που συνόδευε τον αστυνομικό «κατάφερε να προστατευθεί πίσω από το αυτοκίνητο», διευκρίνισε.
Σύμφωνα με την αφήγηση του στρατιώτη, 10 έως 15 πυροβολισμοί εκτοξεύθηκαν μέσω του φράκτη ενώ μια ομάδα μεταναστών και διακινητών τρεπόταν σε φυγή.
«Πρόκειται για μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο, την πρώτη επίθεση με πυροβόλο όπλο εδώ και χρόνια», εναντίον των δυνάμεων της τάξης, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Ντεμερτζίεφ, ο οποίος έσπευσε στο σημείο του συμβάντος.
«Λάβαμε εγγυήσεις από τις τουρκικές αρχές ότι (οι ύποπτοι) θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε και πρόσθεσε πως οι αστυνομικοί θα φέρουν στο εξής πιο ισχυρά όπλα για να αμυνθούν.
Η Βουλγαρία είχε ήδη ενισχύσει τα μέτρα και είχε στείλει επιπλέον στρατιώτες στα σύνορα μετά τον θάνατο δύο αστυνομικών τους οποίους εμβόλισε ένα λεωφορείο που μετέφερε μετανάστες, στα τέλη Αυγούστου στην πόλη Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο υπουργός έκανε λόγο για μια μεταναστευτική κρίση που εντείνεται.
Στη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2022, περίπου 12.700 παράτυποι μετανάστες έχουν τεθεί υπό κράτηση στη χώρα, δηλ. 2,5 φορές περισσότεροι σε σχέση με τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των επαναπροωθήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Ανείπωτη τραγωδία μετά τις φονικές πλημμύρες
Η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών
Ο 41χρονος Βρετανός συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης
Αυξάνει ο ανταγωνισμός με την Κίνα
Χαμογελαστή, χαιρέτησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το «Le Royal Monceau»
977 άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων 517 αλλοδαποί υπήκοοι
Ο οδηγός άφησε την παραγγελία στην πόρτα και απομακρύνθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα
Ένας φόρος τιμής από τον Νορβηγό ποδοσφαιριστή
Ο ρόλος του «Χασάπη της Βοσνίας» στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995
Ο γιος του Ρομπ και της Μισέλ Ράινερ περιέγραψε τον πόνο της απώλειας των γονιών του
Τουλάχιστον 538 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.400 αγνοούνται
Είχε στεφθεί σε ηλικία τριών ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του στο Τόρο της δυτικής Ουγκάντα
Τα δύο ανησυχητικά περιστατικά σε συναυλίες της και η απάντηση του συζύγου της
Πώς ο εκλιπών κατάφερε να κάνει έναν παρωχημένο θεσμό να μοιάζει σύγχρονος
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μετανάστες σε προβλήτα - Αυξάνεται η πίεση στον Σάντσεθ
Απαξιωτικά μηνύματα για την επεξεργασμένη με ΑΙ φωτογραφία της τραγουδίστριας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.