- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ίδρυμα για το περιβάλλον ζητά «ψαλίδι» στη διάρκεια του ντους
Η πρόταση του ολλανδικού Milieu Centraal
Bέλγιο: Μείωση της διάρκειας του ντους με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας ζητά ίδρυμα για το περιβάλλον
Mειώστε το χρόνο που κάνετε ντους για να εξοικονομήσετε ενέργεια είναι το μήνυμα που στέλνει το ολλανδικό ίδρυμα Milieu Centraal.
Οι Βέλγοι περνούν κατά μέσο όρο εννέα λεπτά στο ντους. Για να μειωθεί ο λογαριασμός, αυτή η διάρκεια θα πρέπει να ελαττωθεί κατά τέσσερα λεπτά και επομένως να μην υπερβαίνει τα πέντε λεπτά.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όφελος 128 ευρώ στον λογαριασμό, σύμφωνα με στοιχεία του Milieu Centraal -το οποίο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και το περιβάλλον- που αναπαράγονται από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, μια τέτοια ενέργεια οδηγεί στην εξοικονόμηση 15.000 λίτρων ζεστού νερού και 618 kWh φυσικού αερίου σε ετήσια βάση. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ίδρυμα, το πλύσιμο των ρούχων στους 30°C έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση 50% λιγότερης ενέργειας από ότι εάν πλένονται στους 40°C.
εξοικονόμηση ενέργειας - Τα δημόσια λουτρά
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του βελγικού πρακτορείου ειδήσεων, ειδικοί ζητούν να επιστρέψουν τα δημόσια λουτρά στη βελγική πρωτεύουσα λόγω του αυξανόμενου κόστους, ώστε όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε νερό να έχουν ένα μέρος να πλυθούν.
Σήμερα, περίπου το 10% του πληθυσμού των Βρυξελλών δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση σε νερό, αναφέρει η Πολίν Μπακέρ, ειδική σε θέματα λειψυδρίας στο ULB. Πρόκειται για πολίτες που έχουν στέγαση, αλλά μπορεί να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή να έχουν προβλήματα με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αλλά και για εκείνους που δεν έχουν στέγη και πρέπει να βρουν μέρη για να πλυθούν και να φροντίσουν τον εαυτό τους.
Η Πολίν Μπακέρ και η συνάδελφός του, Σοφί Ρισέλ, έχουν ερευνήσει τους τύπους χώρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πολλά σημεία θα μπορούσαν να διατεθούν σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
«Αυτό το θέμα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι παράγοντες στην επίλυσή του», σημειώνουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.