- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κυβέρνηση Μελόνι μπλοκάρει την είσοδο πλοίων ΜΚΟ που διέσωσαν μετανάστες
Σε εφαρμογή η αντιμεταναστευτική ατζέντα της νέας πρωθυπουργού
Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ετοιμάζεται να απαγορεύσει την είσοδο στα ιταλικά χωρικά ύδατα δυο πλοίων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που διέσωσαν μετανάστες.
Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ετοιμάζεται να απαγορεύσει την είσοδο δύο πλοίων μη κυβερνητικών οργανώσεων. Όπως μεταδίδουν Μέσα του τηλεοπτικού ομίλου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τα σκάφη των ΜΚΟ διέσωσαν και προτίθενται να μεταφέρουν στην ιταλική ξηρά περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, ο νέος Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι υπέγραψε απόφαση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι τα πλοία Ocean Viking και Humanity1 «δεν ευθυγραμμίζονται με τους ιταλικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, τον έλεγχο των συνόρων και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης».
Τα δυο πλοία διέσωσαν και μεταφέρουν περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες. Στην απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κοινοποιήθηκε στις πρεσβείες της Νορβηγίας και της Γερμανίας, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Μελόνι «εξετάζει την απαγόρευση εισόδου (των δύο πλοίων) στα ιταλικά χωρικά ύδατα».
Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας παρουσίασε χθες το κυβερνητικό της πρόγραμμα στη Βουλή της Ρώμης.
Σε παρέμβασή της για το μεταναστευτικό, η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε: «Στην Ιταλία δεν μπαίνει κανείς παράνομα, όπως δεν μπαίνει και σε καμία άλλη σοβαρή χώρα. Θέλουμε να σταματήσουμε τις παράνομες αποβιβάσεις μεταναστών, την διακίνηση ανθρώπων στην Μεσόγειο. Με επιστροφή στην αρχική ιδέα της αποστολής Σοφία η οποία, στην τρίτη της φάση, προέβλεπε τον τερματισμό των αποβιβάσεων από την βόρεια Αφρική».
Η Μελόνι κατέστησε σαφές ότι η χώρα της θα υποδέχεται όσους δικαιούνται άσυλο, «αλλά χωρίς να επιλέγουν οι δουλέμποροι ποιός πρέπει να έρθει στην Ιταλία». Πρότεινε δε ένα πρόγραμμα συνεργασίας της Ευρώπης με την Αφρική, με στόχο την ουσιαστική ανάπτυξή της.
«Εγώ έγινα πρωθυπουργός και έφτασα μέχρι εδώ, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά. Κάτι που θέλω να συνεχίσω να κάνω. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά δεν θα οπισθοχωρήσουμε και δεν θα προδώσουμε», κατέληξε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.