Κοσμος

Ακάρ: Η Ελλάδα είναι επεκτατική χώρα - Απειλεί συνεχώς την Τουρκία

«Έχει μπει στη μύτη μας από την ημέρα που ιδρύθηκε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα πρόκληση από τον Χουλουσί Ακάρ: «Η Ελλάδα είναι επεκτατική χώρα  - Έχει μπει στη μύτη μας και συνεχώς απειλεί», υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για επεκτατικές βλέψεις της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία © EPA/Turkish Defence Ministry Press Office

Νέα πρόκληση από τον Χουλουσί Ακάρ: «Η Ελλάδα είναι επεκτατική χώρα - Έχει μπει στη μύτη μας και συνεχώς απειλεί», υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Σε νέα πρόκληση εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στα εγκαίνια της Έκθεσης Άμυνας, Αεροδιαστημικής και Διαστημικής Βιομηχανίας SAHA EXPO, ο Τούρκος υπουργός χαρακτήρισε τη χώρα μας «επεκτατική», ενώ δε δίστασε να υποστηρίξει ότι οι Έλληνες επινόησαν το δόγμα του «νεοοθωμανισμού».  

«Μοναδικός μας σκοπός είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας και του έθνους μας. Η προσδοκία μας από τους γείτονές μας είναι να σέβονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να ενεργούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη λογική. Σε αυτό το πλαίσιο, παρά τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες να κρατήσουμε πάντα ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα και να τείνουμε πάντα το χέρι μας για ειρήνη για τη σταθερότητα της περιοχής μας. Ενώ εμείς προσεγγίζαμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις, κάποιοι γνωστοί Έλληνες πολιτικοί επινόησαν ένα δόγμα που το ονόμασαν ''νεοοθωμανισμό'' για να καλύψουν τα όνειρά τους για τη ''Μεγάλη Ιδέα''», ανέφερε προκλητικά. 

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κατηγορήσουν την Τουρκία για επεκτατισμό και συνέχισε ως εξής:

«Ωστόσο, η πραγματική επεκτατική χώρα είναι η ίδια η Ελλάδα, η οποία έχει επεκταθεί 3 φορές σε 7 στάδια από την ίδρυσή της και απειλεί συνεχώς την Τουρκία. Αυτοί οι γνωστοί Έλληνες πολιτικοί κάνουν μεγάλο κακό στον ελληνικό λαό με τις δηλώσεις τους λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και επιδιώξεις και σαμποτάρουν και καταστρέφουν τον δρόμο προς την ειρήνη και τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών. Παρ' όλες τις προσεγγίσεις των Ελλήνων πολιτικών που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, τη λογική και το δίκαιο, εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να κάνουμε το Αιγαίο και τη Μεσόγειο μια θάλασσα φιλίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα και να μοιραστούμε όλο τον πλούτο με δίκαιο τρόπο, υπό την ηγεσία του Προέδρου μας».

«Ωστόσο, όσοι υπερηφανεύονται ότι φέρνουν τα μεταξύ μας προβλήματα σε διεθνές επίπεδο και νομίζουν ότι θα σφετεριστούν τα δικαιώματά μας ζητώντας βοήθεια από κάποιον, θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς ποτέ δεν επιτρέψαμε τετελεσμένα γεγονότα και επιβολές στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, και δεν θα τα επιτρέψουμε ποτέ».

«Η Ελλάδα πρέπει να βλέπει την Τουρκία ως ισχυρό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύμμαχο και όχι ως απειλή. Αν το πετύχει, θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για τις χώρες μας, την περιοχή μας και το ΝΑΤΟ. Η ελπίδα μας είναι ότι αυτό θα γίνει κατανοητό και θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό», κατέληξε ο Ακάρ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ