- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Welcome to Britaly»: Το σκίτσο του Economist με τη «Ρωμαία» Λιζ Τρας εξόργισε την Ιταλία
Διαμαρτυρία του πρεσβευτή της χώρας στη Βρετανία
Γκρίνια των Ιταλών για το «Welcome to Britaly» του Economist
Για αναβίωση ξεπερασμένων στερεοτύπων κατηγόρησε τον Economist ο πρέσβης της Ιταλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με αφορμή το εξώφυλλο της τελευταίας έκδοσης του περιοδικού, η οποία επικεντρώνεται στον πολιτικό χάος στη Βρετανία.
Η Λιζ Τρας, όπως φαίνεται και στο σκίτσο, φοράει περικεφαλαία, κρατάει μια πίτσα για ασπίδα και ένα πιρούνι με μακαρόνια αντί για ακόντιο. Το εβδομαδιαίο έντυπο περιέγραψε τη Βρετανία ως μία χώρα που ταλανίζεται από «την πολιτική αστάθεια και το χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης καταλήγοντας υποταγμένη στις αγορές» και θύμισε στους αναγνώστες του ότι το 2012 η Τρας είχε χρησιμοποιήσει την Ιταλία ως παράδειγμα προς αποφυγήν λόγω του «διογκωμένου δημόσιου τομέα, της χαμηλής ανάπτυξης και της χαμηλής παραγωγικότητας» της.
Ο πρέσβης της Ιταλίας στο Λονδίνο, Ίνιγκο Λαμπερτίνι, στηλίτευσε το περιοδικό, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς» εμπνεύστηκε «από τα πιο τετριμμένα στερεότυπα» για την Ιταλία.
«Αν και η μακαρονάδα και η πίτσα είναι τα πιο περιζήτητα φαγητά στον κόσμο, ως η δεύτερη σημαντικότερη βιομηχανική χώρα στην Ευρώπη, στο επόμενο εξώφυλλό σας θα σας υποδεικνύαμε να διαλέξετε έτσι γι’ αλλαγή κάτι από τους τομείς μας της αεροδιαστημικής, της βιοτεχνολογίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας ή της φαρμακοβιομηχανίας», έγραψε σε επιστολή του προς το περιοδικό ο Ιταλός πρεσβευτής, την οποία δημοσίευσε και στο Twitter.
Liz Truss has resigned as leader of Britain’s Conservative Party and thus will soon depart as prime minister.
— The Economist (@TheEconomist) October 20, 2022
The party will hold another leadership contest, its third in as many years, to pick her successor within seven days https://t.co/ZT3Q3thjLU
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Το κόμμα διαβεβαιώνει ότι οι διαρροές αυτές δεν αφορούν αξιωματούχους σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.