- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O πόλεμος της σκακιέρας μεταφέρεται στα δικαστήρια
Μήνυση του Χανς Νίμαν στον Μάγκνους Κάρλσεν για τις κατηγορίες περί κλοπής
Χανς Νίμαν - Μάγκνους Κάρλσεν: Οι γκρανμέτρ του σκακιού θα αναμετρηθούν στις δικαστικές αίθουσες
Ο Αμερικανός γκρανμέτρ του σκακιού Χάνς Νίμαν μηνύει τον αντίπαλό του Μάγκνους Κάρλεσν για τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια (89 εκατομμύρια λίρες), αφού ο Νορβηγός παγκόσμιος πρωταθλητής τον κατηγόρησε για εξαπάτηση.
Σε ένα συνεχιζόμενο σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει τον σκακιστικό κόσμο, ο Νίμαν μηνύει επίσης την ιστοσελίδα Chess.com, η οποία δημοσίευσε μια έκθεση που έλεγε ότι πιθανώς είχε κλέψει σε περισσότερες από 100 online παρτίδες. Ο Νίμαν λέει ότι οι εναγόμενοι συνωμότησαν για να καταστρέψουν τη φήμη του και τα προς το ζην.
Στην κατάθεσή του, ο Νίμαν κατηγορεί τον Κάρλσεν ότι εξαπέλυσε εκστρατεία δυσφήμισης εναντίον του σε συνεργασία με την online σκακιστική εταιρεία του και την Chess.com, η οποία συμφώνησε να αγοράσει την Play Magnus.
Ζητά αποζημίωση «για να ανακτήσει από τις καταστροφικές ζημιές που οι κατηγορούμενοι προκάλεσαν στη φήμη, την καριέρα και τη ζωή του, δυσφημίζοντάς τον κατάφωρα και συνωμοτώντας παράνομα για να τον βάλουν στη μαύρη λίστα από το επάγγελμα στο οποίο έχει αφιερώσει τη ζωή του», αναφέρεται στην αγωγή.
Η παρτίδα μεταξύ του Αμερικανού Χανς Νίμαν, 19 ετών και του 31 ετών Νορβηγού παγκόσμιου πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν που παίχτηκε στο Sinquefield Cup του Σεν Λούις των ΗΠΑ στις 4 Σεπτεμβρίου έγινε ταχύτατα γνωστή σε όλο τον κόσμο. O Κάρλσεν γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 53 παρτίδες κλασικού χρόνου σκέψης, ενώ οι καλοί γνώστες του πνευματικού παιχνιδιού έσπευσαν να αναλύσουν την παρτίδα διεξοδικά.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αποσύρθηκε από το τουρνουά. Στην ανακοίνωσή του στο Twitter, επιβεβαίωσε ότι αποσύρθηκε από τη διοργάνωση, προσθέτοντας ένα βίντεο με τον πρώην προπονητή της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, να λέει «Αν μιλήσω, θα μπώ σε μεγάλους μπελάδες».
Ο Κάρλσεν υπονόησε προ ημερών ότι ο 19χρονος αντίπαλός του Χανς Νίμαν έκλεβε κατά τη διάρκεια τουρνουά στο Σαν Λούις, κυκλοφόρησαν δύο φήμες για το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό: είτε με μια ασύρματη συσκευή στα παπούτσια του Νίμαν, η οποία θα έστελνε μικρές δονήσεις, είτε με μια αντίστοιχη συσκευή με μορφή «δονητή» που θα τοποθετούνταν στον… πρωκτό του παίκτη.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε ανακοίνωση που εξέδωσε του, είπε ότι πιστεύει ότι ο Νίμαν «έκλεψε - και πιο πρόσφατα - από ό, τι έχει παραδεχτεί δημοσίως», αν και δεν έδωσε στοιχεία. Ο νεαρός Αμερικανός είχε σχολιάσει χιουμοριστικά πως ο Κάρλσεν ήταν τόσο απογοητευμένος επειδή έχασε από έναν ηλίθιο και συμπλήρωσε: «Πρέπει να είναι ντροπιαστικό για τον παγκόσμιο πρωταθλητή να χάνει από εμένα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.