- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καταδίκασε τη συμφωνία Τουρκίας και Ρωσίας για τον κόμβο φυσικού αερίου
Αντιδρούν οι ΗΠΑ στις τουρκικές πρακτικές
Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για τον κόμβο φυσικού αερίου - Η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτνμεντ
Την αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στην συμφωνία που ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου σε συνεργασία με την Ρωσία εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βεντάντ Πατέλ, «(ως ΗΠΑ) παροτρύνουμε τους συμμάχους μας να λάβουν μέτρα για να διαφοροποιήσουν τις πηγές ενέργειας τους και να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία. Ειδικότερα στην περίπτωση της Τουρκίας, συνεργαζόμαστε στενά μαζί της για να βοηθήσουμε τις δικές της προσπάθειες για την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ενεργειακής ασφάλειας».
Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε στην Τουρκία και στο θέμα της επιβολής των κυρώσεων. «Εργαστήκαμε στενά με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να επιβάλουμε ένα σοβαρό και άνευ προηγουμένου κόστος στη Ρωσία, μεταξύ άλλων μέσω κυρώσεων, ελέγχων στις εξαγωγές και περιορισμών βίζας. Εξηγήσαμε στην Τουρκία και σε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας ότι κανείς δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα ασφαλές καταφύγιο για παράνομες ρωσικές περιουσίες ή συναλλαγές, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», σημείωσε ο Βεντάντ Πατέλ.
Η Αμερικανίδα υφυπουργός Οικονομικών, Ελίζαμπεθ Ρόζενμπεργκ, η οποία είναι αρμόδια για θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομικά εγκλήματα και με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, επισκέφτηκε αυτή την εβδομάδα την Τουρκία. Κατά την τρίμερη παραμονή της στην γειτονική χώρα, η κ. Ρόζενμπεργκ πραγματοποίησε επαφές με ομολόγους της από το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής πλευράς, «αυτές οι συναντήσεις επιβεβαίωσαν τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προκαλούνται από την αποφυγή κυρώσεων και άλλες παράνομες οικονομικές δραστηριότητες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.