- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Τρίζει» η καρέκλα της Τρας - Σχέδιο των Συντηρητικών για αποπομπή της
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail
Βρετανία: Εσωτερικές έριδες στους Συντηρητικούς - Προσπάθεια αποπομπής της Λιζ Τρας από τον πρωθυπουργικό θώκο
Κάπου εκατό μέλη των Τόρις θα κινήσουν διαδικασίες με σκοπό να αποπέμψουν τη Λιζ Τρας από τον θώκο της πρωθυπουργού της Βρετανίας εντός της εβδομάδας, παρά την προειδοποίηση της επικεφαλής της κυβέρνησης του Συντηρητικού Κόμματος ότι η κίνηση μπορεί να οδηγήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αναφέρει ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Daily Mail χθες Κυριακή.
Τα εκατό και πλέον μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Συντηρητικού Κόμματος φέρονται να ετοιμάζονται να επιδώσουν επιστολές με τις οποίες θα εκφράζουν τη δυσπιστία τους προς την κυρία Τρας στον Γκρέιαμ Μπρέιντι, τον επικεφαλής της επιτροπής των Τόρις που οργανώνει τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη της ή του ηγέτη της παράταξης, κατά το ρεπορτάζ της Μέιλ, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές.
Η Βρετανία, που παραμένει βυθισμένη σε πολιτική κρίση, γνώρισε τρεις πρωθυπουργούς μετά το Brexit, την αποχώρησή της από την ΕΕ, το 2016.
Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, οι εκατό και πλέον βουλευτές θα καλέσουν τον κ. Μπρέιντι να πει στην κυρία Τρας ότι «ο χρόνος της τέλειωσε» ή να αλλάξει τους κομματικούς κανόνες ώστε να επιτραπεί άμεσα η διεξαγωγή διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην ηγεσία.
Ο κ. Γκρέιαμ λέγεται πως εναντιώνεται στην πρωτοβουλία, επιχειρηματολογώντας πως η πρωθυπουργός Τρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ αξίζουν να τους δοθεί μια ευκαιρία να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους για την οικονομία ανακοινώνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό την 31η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Η εφημερίδα The Times από την πλευρά της ανέφερε χθες πως κάποιοι κοινοβουλευτικοί διεξάγουν μυστικές συνομιλίες για την αντικατάσταση της κυρίας Τρας.
Η νέα πρωθυπουργός, που ανέλαβε την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και της κυβέρνησης μόλις τον περασμένο μήνα, υποσχόμενη να μειώσει τους φόρους, μάχεται για την πολιτική της επιβίωση μετά την άτακτη εγκατάλειψη τμημάτων-κλειδιών του προγράμματός της.
Η χαοτική διαχείριση της οικονομίας κλιμάκωσε τη δυσαρέσκεια στο κόμμα της, που φέρεται να βρίσκεται πολύ πίσω από τους Εργατικούς (την αξιωματική αντιπολίτευση) σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.