- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Πούτιν ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία
Τι είπε για επιστράτευση, βομβαρδισμούς και διαπραγματεύσεις
Βλαντίμιρ Πούτιν για πόλεμο στην Ουκρανία - Οι βομβαρδισμοί, η επιστράτευση και οι διαπραγματεύσεις
Να ρίξει τους τόνους φαίνεται πως προσπαθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για νέα «μαζικά» πλήγματα στην Ουκρανία.
Επίσης, γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει απόφαση για επέκταση της επιστράτευσης, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να καταστρέψει την Ουκρανία.
Ο Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος της Συνόδου Κορυφής στο Καζακστάν ότι η επιστράτευση Ρώσων εφέδρων θα ολοκληρωθεί εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων και πως δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επιστράτευση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν στρατολογηθεί 222.000 άνδρες από τους 300.000 που είχαν προγραμματιστεί, εκ των οποίων οι 16.000 βρίσκονται ήδη σε «μονάδες που εμπλέκονται σε μάχες».
Επανέλαβε επίσης τη θέση του Κρεμλίνου ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να διεξαγάγει συνομιλίες, αν και τόνισε ότι αυτές θα απαιτούσαν διεθνή μεσολάβηση εάν η Ουκρανία είναι πρόθυμη να λάβει μέρος σε αυτές.
Παραδεχόμενος για πρώτη φορά ότι οι εταίροι της Μόσχας στην πρώην Σοβιετική Ένωση «ανησυχούν» για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τις δηλώσεις του ο Πούτιν φάνηκε να υιοθετεί έναν ηπιότερο τόνο, καθώς ο πόλεμος φτάνει στο τέλος του όγδοου μήνα του, έπειτα από εβδομάδες ουκρανικής προέλασης και σημαντικές ήττες του ρωσικού στρατού.
Εντούτοις, οι σημερινές του δηλώσεις έρχονται μερικές ημέρες μετά τους πιο σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου -βομβαρδισμούς που ο Πούτιν τόνισε ότι ήταν αντίποινα για μια επίθεση που κατέστρεψε τη μεγάλη ρωσική γέφυρα στην κατεχόμενη Κριμαία.
«Δεν έχουμε θέσει ως στόχο να καταστρέψουμε την Ουκρανία. Όχι, φυσικά όχι» ισχυρίστηκε ο Πούτιν. Όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει ανάγκη για μαζικά πλήγματα», καθώς οι περισσότεροι καθορισμένοι στόχοι έχουν πληγεί. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι «η Ρωσία έκανε τα πάντα σωστά» στην Ουκρανία.
«Δεν είναι ωραίο αυτό που συμβαίνει τώρα, αλλά (αν η Ρωσία δεν είχε επιτεθεί στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου), θα ήμασταν στην ίδια κατάσταση λίγο αργότερα, απλώς οι συνθήκες θα ήταν χειρότερες για εμάς. Επομένως, κάνουμε τα πάντα σωστά» τόνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη για το παρασιτικό γατόψαρο του γλυκού νερού και τι ισχύει
Με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται η στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας
Η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν αποκαλύπτει τα όρια της ισχύος όλων των πρωταγωνιστών της περιοχής
Στη Σύνοδο G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 185 εκατ. ευρώ στον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο
Προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία
Τι ισχύει για λιπάσματα και ετικέτες
Οι έλεγχοι θα γίνονται με τη μορφή τεστ σάλιου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.