Κοσμος

Πούτιν: Απευθείας σύγκρουση με το ΝΑΤΟ οδηγεί σε «παγκόσμια καταστροφή»

Η νέα προειδοποίηση από τον Ρώσο πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κριμαία
Ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κριμαία © EPA

«Παγκόσμια καταστροφή» το αποτέλεσμα ενδεχόμενης απευθείας σύγκρουσης της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα Παρασκευή (14/10) ότι οποιαδήποτε απευθείας σύγκρουση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία θα οδηγούσε σε μια «παγκόσμια καταστροφή».

«Ελπίζω ότι εκείνοι που το λένε αυτό είναι αρκετά έξυπνοι, ώστε να μην πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες» δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστανά.

Νωρίτερα, ο ανεξάρτητος ερευνητικός ιστότοπος Meduza ανέφερε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Ωστόσο, οι όροι που θέτει είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί από το Κίεβο, την ώρα που η δυσπιστία για τις πραγματικές προθέσεις του Ρώσου προέδρου παραμένει μεγάλη.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα επισημάνει ότι οποιαδήποητε κατάπαυση του πυρός θα δώσει χρόνο στη Ρωσία να ανασυνταχθεί σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία του ρωσο-ουκρανικού πολέμου με τον ουκρανικό στρατό να συνεχίζει να ανακαταλαμβάνει χωριά και κοινότητες στα νότια της χώρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ