- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νέα πρόκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν - Η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει στρατηγικούς πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς
«Σαφής προειδοποίηση προς τους εχθρούς Πιονγκγιάνγκ», δήλωσε
Βόρεια Κορέα - Δοκιμή δύο στρατηγικών πυραύλων Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς - Νέες απειλές του Κιμ Γιονγκ Ουν
Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε δύο στρατηγικούς πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν να εκφράζει ικανοποίηση για την επιτυχή επίδειξη της δυνατότητας των ενόπλων δυνάμεών του να προχωρήσουν σε πλήγματα με πυρηνικά όπλα, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η νέα εκτόξευση πυραύλων προστίθεται στις δοκιμές όπλων-ρεκόρ φέτος, που επέτειναν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο και ενέτειναν τις ανησυχίες πως η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να προχωρήσει στην πρώτη της δοκιμή πυρηνικού όπλου από το 2017 και έβδομη συνολικά.
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ επέβλεψε προσωπικά τις εκτοξεύσεις των πυραύλων, που έγιναν χθες Τετάρτη. Διένυσαν 2.000 χιλιόμετρα πάνω από τη θάλασσα, τόνισε το KCNA, συμπληρώνοντας πως έπληξαν τους στόχους τους, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε τη «μεγάλη ικανοποίησή» του για τις δοκιμές, με σκοπό να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των όπλων αυτών στη μάχη και θα «αναπτυχθούν στις μονάδες του λαϊκού κορεατικού στρατού (που είναι αρμόδιες για τη χρήση) τακτικών πυρηνικών όπλων», πάντα σύμφωνα με το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.
Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της εγγράφονταν σε γυμνάσια για τη χρήση «τακτικών πυρηνικών» όπλων, προσομοίωναν πυρηνικό πλήγμα στη Νότια Κορέα.
Ο Κιμ εξέφρασε τη «μεγάλη εκτίμησή του για τις υψηλές δυνατότητες αντίδρασης των δυνάμεών μας» που είναι επιφορτισμένες με τη χρήση πυρηνικών όπλων, πρόσθεσε το KCNA. Η δοκιμαστική εκτόξευση ήταν άλλη μια σαφής προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της Πιονγκγιάνγκ, συμπλήρωσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.